fbpx

Niet – residerende ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

De niet – residerende ambassadeurs van Brazilië, Canada, Panama en de Verenigde Arabische Emiranten hebben hun geloofsbrieven aangeboden aan president Desiré Delano Bouterse. Dit betekent dat de ambassadeurs vanaf woensdag formeel in functie zijn.

Vol enthousiasme werd de president verwelkomt door de leerlingen van de zesde klas van de Angelique Burgosschool. De leerlingen werden bemoedigd door het staatshoofd om hun best te doen en het schooljaar succesvol af te ronden.

Na de gebruikelijke ceremonie, waar de volksliederen van de landen werden afgespeeld heeft de president in aanwezigheid van minister Yldiz Pollack-Beigle van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Laudemar Goncalves de Aguiar Neto uit Brazilië, Lilian Chatterjee uit Canada, Miguel Octavio Mejia Miranda uit Panama en Hafsa Al Ulama uit de Verenigde Arabische Emiranten op het presidentieel paleis ontvangen.

BEKIJK OOK
Ruim 130 militairen bevorderd

De vier vertegenwoordigers van de eerdergenoemde landen zijn vol lof over Suriname en geven aan dat Suriname mag rekenen op een goede samenwerking.

De ambassadeurs hebben in een kort onderhoud, het belang van de voortzetting van de goede en bilaterale relaties tussen en de regeringen onderstreept.(GFC)