fbpx

Niet kunnen urineren jonge vrouwen door gebruik krachtige pijnstillers

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Elle Adams, een ogenschijnlijk gezonde 30-jarige vrouw uit Oost- Londen, werd in oktober 2020 wakker en ontdekte dat ze niet kon plassen, ongeacht hoeveel ze dronk.

Artsen dachten dat ze leed aan het Fowler-syndroom. Dit syndroom wordt veroorzaakt door spasmen van een spierband die opent en sluit aan de uitgang van de blaas.

De precieze oorzaak is onbekend. Deskundigen vertellen aan GFC gezondheid dat het meestal optreedt na het overmatig gebruik van krachtige pijnstillers, een bevalling, chirurgische ingreep of medische aandoening.

OOK INTERESSANT
Goed nieuws voor bewoners omgeving Schiphol: Nieuwe techniek om vliegtuiglawaai te verminderen

De meeste symptomen van het Fowler-syndroom worden veroorzaakt door het onvermogen om de urine die in de blaas is opgeslagen te legen.

Sommige vrouwen kunnen rugpijn, pijn boven de blaas en een branderig gevoel bij het plassen ervaren. Dit is meestal het gevolg van urineweginfecties.

Er wordt verondersteld dat opiaten eventuele functionele afwijkingen kunnen verergeren die jonge vrouwen vatbaar maken voor urineretentie oftewel het ophopen van urine in de blaas.