fbpx

Niet alleen overheid schaamteloze wanbetaler, ook grote bedrijven

Niet alleen de overheid mag terecht gekwalificeerd worden als een grote wanbetaler. Ook  bij grote bedrijven in Suriname is er de laatste jaren een duidelijke trend waarneembaar. Niet of veel te laat openstaande facturen betalen.

Een bekende grootondernemer die liever anoniem wil blijven, zegt maandag aan GFC Nieuws dat er vaak genoeg valse argumenten door bedrijven naar voren worden gebracht om hun asociale betaalgedrag te vergoelijken.

“Het is tegenwoordig een normale gewoonte in Suriname geworden. Facturen zijn soms maanden en jaren na ontvangst nog niet betaald. Schuldeisers worden zo ernstig gedupeerd en hebben extra werk om steeds betalingsherinneringen te sturen. Er zijn steeds meer bedrijven die zich zonder enige schaamtegevoelens structureel hieraan schuldig maken”.

Ook in het buitenland hebben sommige bedrijven die in Suriname actief zijn, maar ook privépersonen, een slechte naam als het om het betalingsgedrag gaat.

“Ik ken buitenlandse ondernemingen die om die reden liever of helemaal geen zaken doen met Surinamers of Surinaamse bedrijven. We hebben, en volkomen terecht, gewoon een slechte status wat dat betreft. Wij, of eigenlijk de meesten, maken er zelf een puinhoop van door afspraken vaak met een korreltje zout te nemen”, wordt stellig medegedeeld.

Naar meer berichten...