fbpx

Niet alle winkeliers houden zich aan vergunningsvoorwaarden en Covid-regels

GFC NIEUWS- De Economische Controle Dienst (ECD) heeft samen met de Bestuursdienst in de maand oktober hercontrole werkzaamheden bij diverse winkeliers in het bestuursressort Paramaribo-Noordoost verricht.

De hercontrole heeft uitgewezen dat niet alle winkeliers zich houden aan de regels. Er nog steeds veel vervallen goederen aangetroffen in de winkels/supermarkten en wordt de hygiëne niet op een dusdanige manier in acht genomen.

Verder blijkt dat niet alle producten van een prijs wordt voorzien, vooral de basisgoederen, want deze genieten prioriteit vanwege de sinds kort ingevoerde lijst met de wekelijkse richtprijzen (kleinhandel).

BEKIJK OOK
Paris Club akkoord met schuldherschikkingsvoorstel van ruim US$ 100 miljoen

De ventilatie in de winkels is ook niet van dien aard dat er rekening is gehouden met de Covid-19-voorschriften). De airco’s worden niet uitgemaakt, terwijl de coolers en freezers in de avonduren worden uitgemaakt als bezuinigingstactiek van de winkelier. Dit laatste zorgt voor bedorven producten.

Districtscommissaris Ricardo Bhola doet een beroep aan alle winkeliers om zich consequent aan hun vergunningsvoorschriften te houden.