fbpx

Niemand mag onder druk worden ingeënt tegen Covid-19!

INGEZONDEN– Rudisa Holding neemt een ferm standpunt in tegen medewerkers die zonder grondige reden – een recente operatie of maximaal een halfjaar geleden besmet te zijn geweest – weigeren om zich tegen Covid-19 te laten vaccineren.

In een interne memo is het personeel opgeroepen zichzelf en partner via het bedrijf te laten inenten tegen het gevreesde virus. Wie dat nalaat, loopt het risico op verlies van de medische voorziening wanneer hij of zij besmet raakt met Covid-19.

Deze maatregel van Rudisa druist niet alleen in tegen het beleid van het ministerie van Volksgezondheid dat niemand verplicht gesteld zal worden om zich vaccineren, maar ook tegen onze grondrechten.

Een werknemer mag zelf beslissen over wat er met zijn of haar lichaam gebeurt. Het verplichten van vaccinatie zou een inbreuk zijn op de lichamelijke integriteit van een werknemer. Dat is op grond van onze grondwet niet toegestaan.

Als werkgevers volgens de regels willen handelen, kunnen ze werknemers eigenlijk alleen maar vriendelijk vragen zich te laten inenten tegen corona. Maar mag het personeel niet dwingen zulks te doen vanwege de afhankelijkheidsrelatie die een werknemer heeft met zijn werkgever. Als je iets met klem gaat adviseren kan de werknemer zoiets hebben van: dat vaccineren moet dan maar, anders raak ik mijn baan misschien wel kwijt, want dat is een dreiging.

BEKIJK OOK
Surinaamse media geïnformeerd over status IMF-programma

Bedrijven die liefst zoveel mogelijk werknemers gevaccineerd willen zien, kunnen eventueel nog een stuk verder gaan in hun stimulatie. Bijvoorbeeld met de werknemers een bonus afspreken van 80% aan alle werknemers die zich heeft laten vaccineren.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Hongarije gaat Chinese en Indiase coronavaccins inzetten in strijd tegen Covid-19