fbpx

Nickerie maakt zich klaar voor komst presidentiële delegatie

GFC NIEUWS- Het district Nickerie maakt zich klaar voor de komst van de presidentiële delegatie op zaterdag 3 oktober.
Het centrum van het district alwaar de activiteiten zullen plaatsvinden, krijgt een uitgebreide schoonmaak- en opknapbeurt.
Vandaag hebben de verschillende gewapende eenheden hun generale oefeningen gehouden voor het Commisariaatsgebouw in het centrum van Nieuw-Nickerie.
Zaterdag zal het staatshoofd na de troepen te hebben geïnspecteerd welkom geheten worden door districtscommissaris Senrita Gobardhan.
De presidentiële delegatie zal los van president Chandrikapersad Santhoki ook bestaan uit de vicepresident Ronny Brunswijk en een achttal ministers. Na het officieel gedeelte zal de delegatie zich verplaatsen voor enkele bezoeken.
Een dag ervoor, op vrijdag 2 oktober, zal de president en zijn delegatie een bezoek brengen aan Saramacca. Het staatshoofd zal ontvangen worden bij het monumentenplein voor het commissariaat te Groningen. Later in de middaguren zal de delegatie van de president bedrijfsbezoeken brengen.
Ook het district Coronie wordt dit weekend aangedaan. De Surinaamse regeringstop legt bezoeken af aan de verschillende districten om zich te oriënteren op de stand van zaken op diverse beleidsgebieden. Vorige maand waren de bewindslieden in Para en Commewijne.

BEKIJK OOK
Man die 17-jarige zoon doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde had psychische problemen