fbpx

Nickerie heeft nieuwe Spoedeisende Hulp

GFC NIEUWS- Nickerie beschikt nu over een gloednieuwe en uitgebreide Spoedeisende Hulp (SEH).

Het lint voor de toegang tot dit nieuwe gebouw werd woensdag doorgeknipt. Deze dienst is ondergebracht bij het Mungra Medisch Centrum (MMC).

De waarnemend medisch directeur van MMC, Xaviera Marica, zegt trots te zijn om deelgenoot te zijn van deze ontwikkelingen in Nickerie. “We blijven ernaar streven om structureel kwalitatieve zorg te bieden aan de gemeenschap. Er is ook gewerkt aan de ontwikkeling van het personeel.”

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid, die ook deelgenoot van deze bijzondere plechtigheid is geweest, bedankte eenieder voor het opgebrachte geduld en de tolerantie. Dit in het bijzonder vanwege het ongerief, welke sommigen hebben ondervonden tijdens de bouw die 6 maanden heeft geduurd.

“Deze regering is in heel Suriname bezig. Wij zitten niet stil”, zegt de minister. Er zijn nog meer projecten die in de planning zijn. “Allemaal zullen uitgevoerd worden”, belooft de minister.

Waarnemend algemeen directeur MMC Ruben Seedo zegt; “Het is een bijzonder moment vandaag te Nickerie. De oude SEH voldeed niet aan de gestelde doelen. De grote aanloop van patiënten kon men niet aan, maar met deze nieuwe SEH zal de zorg natuurlijk beter zijn.”

BEKIJK OOK
Santokhi terug van de achtste Caricom Cuba summit

Vervolgens spreekt hij zijn dankbaarheid uit voor de personen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Spoedeisende Hulp. Deze dienst is volgens hem noodzakelijk voor het bieden van goede zorg in het westen van Suriname.

Minister Vijay Chotkan heeft de activiteit ook bijgewoond. Hij heeft aangeven in te zullen spelen op de verzoeken die gedaan zijn ten aanzien van het opknappen van de weg die voorlangs de SEH loopt.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe zegt dat met de nieuwe SEH de gemeenschap van betere zorg voorzien zal worden. “MMC is gewoon geweldig en we blijven groeien”, zegt de dc.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid en zuster Johanna Pelswijk werden door alle sprekers bedankt voor de bijzondere bijdrage die ze hebben geleverd voor het tot stand komen van de spoedeisende hulp te Nickerie.