fbpx
Nickerie, Coronie en Saramacca moeten agrarisch productiegebied worden

GFC NIEUWS- De regering wil de districten Nickerie, Coronie en Saramacca koppelen om een agrarisch productiegebied te zijn, een waar de productie met behulp van de moderne technologie op gang wordt gebracht.

Volgens president Chandrikapersad Santokhi gaat het dan niet alleen om rijst, maar om alle soorten van agrarische producten, ook door middel van kassenteelt. Het staatshoofd staat aan de leiding van een regeringsdelegatie die op bezoek is in het rijstdistrict. Hij zegt dat de producten via de luchthaven van Nickerie – waarvoor er plannen zijn om die verder te ontwikkelen – naar Caribisch gebied gebracht kunnen worden.

President Santokhi benadrukt dat de wereld midden in een Covid-19-crisis mag zitten, maar dat deze crisis ook uitdagingen creëert. Suriname kan haar lokale producten zelf gebruiken, maar tegelijkertijd brengen naar de buitenlandse markt die behoefte heeft, te beginnen met de Caribische markt.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bekijkt nu al de mogelijkheden tot het verschepen van groente en fruit naar Barbados. Hiermee zal de regering invulling geven aan de eerder dit jaar door de vorige regering gesloten overeenkomst tussen de twee landen.

Volgens de president zal het Productschap Rijst zo snel mogelijk opgezet worden. Ex-parlementariër Jitendra Kalloe is aangewezen om dit project te trekken. Hiermee zal er met regelgeving en instituten ervoor gezorgd worden dat het beleid met betrekking tot rijst goed ontwikkeld kan worden.

Het staatshoofd zegt dat ook de markt in Nickerie ontwikkeld moet worden. Hij denkt aan een markt met twee verdiepingen. Daarnaast zal het toerisme in Nickerie, dat al veel potentie heeft, verder gestimuleerd worden. Het district trekt niet alleen bezoekers uit Paramaribo en de overige districten, maar ook uit Guyana en andere landen.

In het kader van het verder ontwikkelen van het toerisme in Suriname, heeft de regering volgens de president haar beleid als het gaat om reizen naar Suriname aangepast. Zo is besloten dat ook reizigers uit India geen visum nodig hebben. De regering gaat het beleid van toeristenkaarten goed reguleren met een opensky policy. De bedoeling is dat Zanderij als een hub wordt gebruikt voor Zuid-Amerika en de Caribische regio.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…