NHS blunders onthuld – verkeerde lichaamsdelen geamputeerd en incorrecte besnijdenissen

GFC NIEUWS- Tussen april 2018 en juli dit jaar zijn 621 blunders gerapporteerd door NHS- blunders die zo ernstig zijn dat die nooit moesten gebeuren.

Met andere woorden ondergingen negen patiënten wekelijks een verkeerde ingreep, meldt de National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, die bestaat uit NHS Engeland, NHS Schotland, NHS Wales en HSC in Noord-Ierland.

De cijfers tonen dat artsen hebben geopereerd op verkeerde lichaamsdelen en operatieapparatuur- inclusief handschoenen, borstbuizen en beitels – hebben achtergelaten in patiënten.

Van een patiënt werd de verkeerde ten geamputeerd, terwijl van een andere het verkeerde deel van de dikke darm werd verwijderd.

Twee mannen werden per vergissing besneden, terwijl bij een vrouw een vergroeiing uit de verkeerde borst werd verwijderd en twee anderen kregen een biopsie van hun hals in plaats van hun dikke darm.

Bij zes vrouwen werden de eierstokken per ongeluk verwijderd tijdens een fout bij de verwijdering van de baarmoeder.

De cijfers tonen hoe patiënten procedures ondergingen die bestemd waren voor iemand anders, inclusief culdoscopieën ( een endoscopisch onderzoek van de dikke darm), lumbale punctie ( ruggenprik of lendensteek voor onderzoek van het hersenvocht, het vocht dat om de hersenen en het ruggenmerg zit) en laserooroperaties.

Andere fatale fouten, waren patiënten die gewone lucht in plaats van pure zuurstof toegediend kregen personen die vielen vanuit onzorgvuldig beveiligde ramen.

Sommige patiënten kregen een overdoses aan drugs, inclusief insuline, terwijl anderen hun voedingsslangen per vergissing werd geplaatst in hun luchtwegen.

Medici hebben ook de verkeerde type bloed verschaft aan zes patiënten, terwijl bij 52 personen de verkeerde tand werd uitgetrokken.

Overige berichten