fbpx
NHS blunders onthuld – verkeerde lichaamsdelen geamputeerd en incorrecte besnijdenissen

GFC NIEUWS- Tussen april 2018 en juli dit jaar zijn 621 blunders gerapporteerd door NHS- blunders die zo ernstig zijn dat die nooit moesten gebeuren.

Met andere woorden ondergingen negen patiënten wekelijks een verkeerde ingreep, meldt de National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, die bestaat uit NHS Engeland, NHS Schotland, NHS Wales en HSC in Noord-Ierland.

De cijfers tonen dat artsen hebben geopereerd op verkeerde lichaamsdelen en operatieapparatuur- inclusief handschoenen, borstbuizen en beitels – hebben achtergelaten in patiënten.

Van een patiënt werd de verkeerde ten geamputeerd, terwijl van een andere het verkeerde deel van de dikke darm werd verwijderd.

Twee mannen werden per vergissing besneden, terwijl bij een vrouw een vergroeiing uit de verkeerde borst werd verwijderd en twee anderen kregen een biopsie van hun hals in plaats van hun dikke darm.

Bij zes vrouwen werden de eierstokken per ongeluk verwijderd tijdens een fout bij de verwijdering van de baarmoeder.

De cijfers tonen hoe patiënten procedures ondergingen die bestemd waren voor iemand anders, inclusief culdoscopieën ( een endoscopisch onderzoek van de dikke darm), lumbale punctie ( ruggenprik of lendensteek voor onderzoek van het hersenvocht, het vocht dat om de hersenen en het ruggenmerg zit) en laserooroperaties.

Andere fatale fouten, waren patiënten die gewone lucht in plaats van pure zuurstof toegediend kregen personen die vielen vanuit onzorgvuldig beveiligde ramen.

Sommige patiënten kregen een overdoses aan drugs, inclusief insuline, terwijl anderen hun voedingsslangen per vergissing werd geplaatst in hun luchtwegen.

Medici hebben ook de verkeerde type bloed verschaft aan zes patiënten, terwijl bij 52 personen de verkeerde tand werd uitgetrokken.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…