fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

NH-minister en ambassadeur Frankrijk bespreken verdieping samenwerking

GFC NIEUWS- Tijdens een bezoek van de ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly, aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo is onder meer gesproken over intensivering van de samenwerking tussen Frans-Guyana en Suriname.
Tijdens de ontmoeting zijn de mogelijkheden besproken op welke wijze er ondersteuning geboden kan worden met betrekking tot de 3 sectorgebieden van het ministerie, meldt het ministerie.
Onder andere is gesproken over biomassa als hernieuwbare energiebron en het verlenen van technologische assistentie door de Franse bedrijven op het gebied van water.
Ook zijn beide partijen het unaniem met elkaar eens dat door gezamenlijke inspanning de exploitatie van de illegale mijnbouwactiviteiten in de grensrivieren ingedamd moeten worden. In dit verband wordt verwezen naar de opererende skalians die voor hevige milieuverontreiniging zorgen.
Afgesproken is dat er gezamenlijke patrouilles uitgevoerd zullen worden om dit vraagstuk op een constructieve manier aan te pakken.

OOK INTERESSANT
Bill Pryor Instituut presenteert lezing over spiritualiteit en politiek