NH-minister bezoekt hoofdkwartier International Solar Alliance in India

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft door tussenkomst van de Surinaamse ambassade in New Delhi, een werkbezoek afgelegd aan de International Solar Alliance (ISA) in Haryana, India.

Het werkbezoek van de minister aan de Petrotech-2019 conferentie werd efficiënt benut om tevens de samenwerking met de ISA uit te diepen.

De Director General, Upendra Tripathy en team van deskundigen van de ISA, verwelkomden minister Dodson en zijn delegatie op het complex van de National Institute for Solar Energy, waar het hoofdkwartier van de ISA is gehuisvest. Tijdens een vruchtbare werkbespreking heeft de ISA steun toegezegd aan ons land.

De ondersteuning zal geschieden in de vorm van 250 solar pompen en zonnepanelen voor staatsgebouwen in Suriname. Ook zullen er meer dorpen in het binnenland via de kredietlijn van India in aanmerking komen voor het elektrificatieproject. De vraag naar 133 mini-grids wordt ook overwogen door de ISA.

Naast de werkbespreking kreeg minister Dodson een rondleiding in het veld waar verschillende opstellingen van zonnepanelen zijn getoond, zoals een koelcel-systeem met behulp van zonne-energie en roterende panelen.

Hij woonde ook een presentatie bij over de floating-solar toepassingen en de ambitieuze elektrificatieprojecten van de regering onder leiding van premier Narendra Modi.

Deze projecten hebben geresulteerd in toegang van 99% van de Indiase bevolking tot elektriciteit.

Overige berichten