fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

NH houdt krutu met gemeenschap en ‘small skill miners’ Brokopondo Centrum

GFC NIEUWS- De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) David Abiamofo vond het nodig om een krutu te beleggen met de gemeenschap, het traditioneel gezag en de ‘small skill miners’ van Centrum Brokopondo.
De krutu was nodig naar aanleiding van de onophoudelijke misverstanden tussen concessiehouders en de lokale bewoners.
Behalve Abiamafo waren ook collega-ministers van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, en van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig.
De bewoners hebben de gelegenheid gehad om hun zegje te doen en de ministers zijn hierop ingegaan. De wens van de bewoners is dat de vergunningen van enkele concessiehouders ingetrokken worden.
Abiamofo benadrukte dat men zich moet realiseren “dat wij in een rechtstaat leven waar wet en recht gelden. Concessies worden gegeven op grond van een wet en wij dienen daarmee rekening te houden. Vandaar dat er een nieuwe aanpak van aanvraag van een concessie gehanteerd zal worden door deze nieuwe regering.”
Voordat een concessie wordt uitgegeven zal goed worden onderzocht als er geen mensen in dat gebied wonen. Mocht dat wel het geval zijn, moet men aan de onderhandelingstafel.
“De enige oplossing in de recente gevallen is dialoog. Het sturen van militairen en politie om de mannen te ontruimen, is geen duurzame oplossing en zal deze aanpak niet worden toegepast”, aldus Abiamofo.

OOK INTERESSANT
Nieuwe producten en misleidende informatie dreigen tientallen jaren van vooruitgang tegen tabaksgebruik ongedaan te maken