fbpx
Facebook Pagelike Widget

NH houdt krutu met gemeenschap en ‘small skill miners’ Brokopondo Centrum

GFC NIEUWS- De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) David Abiamofo vond het nodig om een krutu te beleggen met de gemeenschap, het traditioneel gezag en de ‘small skill miners’ van Centrum Brokopondo.

De krutu was nodig naar aanleiding van de onophoudelijke misverstanden tussen concessiehouders en de lokale bewoners.

Behalve Abiamafo waren ook collega-ministers van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, en van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig.

De bewoners hebben de gelegenheid gehad om hun zegje te doen en de ministers zijn hierop ingegaan. De wens van de bewoners is dat de vergunningen van enkele concessiehouders ingetrokken worden.

Abiamofo benadrukte dat men zich moet realiseren “dat wij in een rechtstaat leven waar wet en recht gelden. Concessies worden gegeven op grond van een wet en wij dienen daarmee rekening te houden. Vandaar dat er een nieuwe aanpak van aanvraag van een concessie gehanteerd zal worden door deze nieuwe regering.”

Voordat een concessie wordt uitgegeven zal goed worden onderzocht als er geen mensen in dat gebied wonen. Mocht dat wel het geval zijn, moet men aan de onderhandelingstafel.

“De enige oplossing in de recente gevallen is dialoog. Het sturen van militairen en politie om de mannen te ontruimen, is geen duurzame oplossing en zal deze aanpak niet worden toegepast”, aldus Abiamofo.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…