fbpx

NGO’s nemen deel aan Capacity Building Workshop

De NGO Capacity Building workshop die zaterdag werd georganiseerd heeft een succesvol verloop gehad. Dit geeft de organisatie Junior Chamber International (JCI) Nilom aan in een persbericht.

Deze workshop hebben zij georganiseerd in samenwerking met Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI). Er hebben ruim 50 personen deelgenomen aan deze workshop.

De groep varieerde van non-profit organisaties tot zelfs ondernemers die onder andere geleerd hebben waar de kansen het hoogst liggen als het gaat om het vergaren van fondsen voor hun projecten.

De dag startte met een training verzorgd door JCI Suirname Deputy President, Roger Wong, die de participanten de nodige tools aanreikte om te komen tot de oorsprong van geïdentificeerde uitdagingen in onze gemeenschap.

OOK INTERESSANT
Advocaat nabestaanden 8-decembermoorden verwacht dit jaar nog vonnis tegen hoofdverdachte Bouterse

De participanten hebben hands on opdrachten uitgevoerd waarbij er met krantenartikelen, de nodige analyses uitgevoerd moesten worden.

De twee overige trainers, Marciano Lie A Young en Chiquita Resomardono gingen respectievelijk in op de onderwerpen Project writing essentials en Project funding opportunities.

JCI Nilom blikt terug op een zeer geslaagde workshop en doet een beroep aan alle NGO’s om zoveel als mogelijk samen met elkaar te werken bij het uitvoeren van projecten.

Voor de meeste participanten was het een intensieve, maar zeer fundamentele workshop en geven zij aan dat zij de tools en kennis welke zij opgedaan hebben, zullen binnen hun respectievelijke organisaties.(GFC)