fbpx
NGGGB: kerkaangelegenheid uit context gehaald

GFC NIEUWS- In een verklaring zegt de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin (NGGGB) het ten zeerste te betreuren dat slechts een héél klein gedeelte van de oproep van de eerwaarde Bisschop Steve Meye, op social media en zelfs in kranten buiten de totale context is geplaatst.

“Echter is het gevolg hiervan geweest, dat de geconstateerde onterechte aantijgingen en beschuldigingen berusten op een volledige mis-interpretatie. De fout die wij kennelijk hebben gemaakt is, dat wij door de live-stream uitzendingen van onze samenkomsten, enkele mensen de ruimte hebben gegeven om bewust of onbewust een klein gedeelte uit een oproep naar de Gemeente-leden van de NGGGB toe, uit zijn verband te halen en dat te “posten” op Social Media en andere Media-kanalen. Wij zullen ons ook hier weer houden aan Gods Woord : Romeinen 12 : 19.”

“Op de eerste plaats was deze oproep gericht naar de gemeenteleden van de kerk, en niet naar het groter publiek. Ten tweede is ook duidelijk door de Bisschop aangegeven, dat niemand verplicht was om dit te doen (niemand is gedwongen); maar om te handelen naar hun eigen geloof in de Bijbelse principes (Bijbelteksten : Lucas 6 : 38 en 2 Corinthiërs 9 : 6 t/m 8 NBG51).”

“Ten derde willen wij nadrukkelijk aangeven, dat de opgehaalde giften en donaties geenszins bestemd zijn voor de Bisschop persoonlijk en dus niet in zijn zak terechtkomen; ze zijn bestemd voor het werk van de gemeente, waaronder ook het wekelijks voeden van dak- en thuislozen en overige maandelijkse uitgaven van de kerk (onderhoud van het gebouw, betaling vaste lasten z.a. stroom, water en telefoon).”

“Ten vierde zullen wij in de Gemeente van God, altijd Bijbelsgetrouw handelen in alle weloverwogen besluiten die wij als verantwoordelijken over de “Schapen des Heren” nemen. Wij hebben een persoonlijke gebedsrelatie met God, de Schepper van Hemel en Aarde, en horen dus ook van Hem. Onze verantwoordelijkheid naar Gods kinderen toe, nemen wij héél serieus!”

“Het is goed om ook door te geven, dat wij als Stichting volledig afhankelijk zijn van giften en donaties, aangezien wij geen subsidie krijgen van de Overheid. Gedreven door het Woord van God (Jacobus 1 : 27), hebben wij een gedeelte van het werk van de Overheid overgenomen, zoals het zorgen voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving.”

“Zolang God Almachtig de intenties van ons hart kent, en ziet wat wij doen voor onze medemens, is het voor ons al goed; wij behoeven niet in de Pers daarmee.”

“Tot slot willen wij, van de “Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin”, aan een ieder deze volgende Bijbelse tekst, als leidraad van onze Gemeente, meegeven => 2 Corinthiërs 2 vers 17.”

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…