fbpx

Neymar kan beste van de wereld worden, maar ‘dan moet hij zich minder aanstellen’

Voetballer Neymar zou heel goed de beste van de wereld kunnen worden, “maar dan moet hij meer scoren en zich minder aanstellen”. De man die dit stelt, kan het weten, want zelf werd hij ook uitgeroepen tot De Grootste: koning Pelé.

“Ik heb altijd al gezegd dat Neymar een groot speler zal worden,” zei hij tegen Canal+. “Maar wat gebeurde er de afgelopen jaren?

Hij begon zich op een andere manier te presenteren, niet door doelpunten te scoren, maar door gebaren te maken, overtredingen te simuleren, het leven van de scheidsrechters moeilijk te maken. Daarom kreeg hij een negatief imago.”

BEKIJK OOK  Vijf gewonden bij zware botsing Moengo

Pelé zegt dat hij het er vaker met Neymar over heeft gehad, “omdat hij ondanks alles een van de beste spelers ter wereld blijft.”

“Een vader bekritiseert niet, een vader voedt zijn zoon op. Wanneer ik zeg dat hij ons kind is, komt dat omdat hij als een kind van Santos wordt beschouwd. Mensen denken dat ik hem te vaak een draai om de oren geef, maar ik doe het voor zijn eigen bestwil, ik wens het beste voor hem, voor Brazilië, ik zal er alles aan doen om hem te helpen.”