Newmont zet zich in voor her-activering C.U.R.E. -project

GFC NIEUWSREDACTIE- Donderdag vond een onderhoud plaats tussen de Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, en Newmont Suriname, vertegenwoordigd door Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations en Barbara Faverey, Assistant Superintendent Social Responsibility.

Het onderhoud had tot doel om afspraken te maken met het Ministerie voor her-activering van het Project C.U.R.E., een samenwerking tussen Newmont Global en de Project C.U.R.E. Foundation.

Project C.U.R.E. is opgericht in 1987 en uitgegroeid tot de grootste leverancier van gedoneerde medische benodigdheden aan ontwikkelingslanden over de hele wereld.

De samenwerking tussen Newmont en de C.U.R.E. Foundation beoogt verbetering van de gezondheidszorg in landen waar Newmont opereert.

Project C.U.R.E. stelt medische verbruiksgoederen en equipement aan overheden beschikbaar. Verder worden medische vrijwilligers van C.U.R.E. in diverse landen ingezet. Ook in Suriname is dat sinds 2016 het geval geweest.

In 2020 kon het project vanwege de Covid-pandemie geen voortgang vinden. Vanaf 2015 tot en met 2019 heeft Newmont Project C.U.R.E voor 23 keren uitgevoerd waarbij ongeveer USD 2.6 miljoen aan acht instellingen gedoneerd is en zijn bijkans 1.800 personen door C.U.R.E.-vrijwilligers gescreend.

Voor dit jaar is het de bedoeling dat de uitvoering zal plaatsvinden met een aangepaste aanpak en met het in acht nemen van alle Covid-19-maatregelen.

Newmont kijkt ernaar uit om dit project dit jaar weer uit te voeren en is ervan overtuigd dat het bedrijf met deze donaties enige steun kan bieden aan de gezondheidssector.

Onderstaande tabel geeft informatie weer over de organisaties die in het kader van dit project donaties hebben ontvangen.

Ook wordt vanaf 2015 aangegeven wat de waarde van de goederen is die jaarlijks zijn gedoneerd.

BEKIJK OOK: EZ lanceert prijscontrole basisgoederenapplicatie

Overige berichten