fbpx

Newmont vierde keer uitgeroepen tot sustainability leider in mijnbouwsector

Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World heeft Newmont Mining Corporation voor het vierde jaar uitgeroepen als het bedrijf met de beste visie en activiteiten gericht op duurzame ontwikkeling. Newmont was het eerste goudbedrijf dat in 2007 aan de index werd toegevoegd en is sinds 2006 elk jaar opgenomen in de DJSI North America Index.

“Deze erkenning is een belangrijke weerspiegeling voor hoe goed wij het doen om waarde te creëren en het leven te verbeteren voor eenieder die bij onze activiteiten als mijnbouwbedrijf is betrokken”, aldus Gary Goldberg, president en Chief Executive Officer.

“Medewerkers op onze locaties over de hele wereld weten dat winst en verantwoordelijkheid hand in hand gaan en dat hun dagelijkse werk positieve en blijvende gevolgen hebben voor lokale gemeenschappen. Onze focus ligt op het succes op lange termijn waarvoor duurzaamheid moet worden geïntegreerd in alle aspecten van ons bedrijf. ”

BEKIJK OOK
ECD sluit winkel in ressort Latour

Het rapport wordt gepubliceerd als onderdeel van de voortdurende verplichtingen van Newmont als medeoprichter lid van de Internationale Raad voor Mijnbouw en Metalen en in overeenstemming met de verbintenissen van het bedrijf in het kader van o.a. de “Vrijwillige Beginselen van de Verenigde Naties inzake Veiligheid en Mensenrechten”.