fbpx

Newmont Suriname ondersteunt medische instellingen om COVID-19 in Suriname te bestrijden

GFC NIEUWS- Newmont Suriname kondigt aan dat het bedrijf een fonds ter waarde van US $ 800.000 heeft opgericht om gastgemeenschappen, overheid en medische instellingen te helpen bij het bestrijden van COVID-19 in Suriname.
Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat Newmont begin april heeft aangekondigd om gastlanden en gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie. Het ondersteuningsfonds van Newmont Suriname bouwt voort op eerdere nationale bijdragen die het bedrijf de afgelopen maand heeft geleverd.
Sr. Director External Relations Albert Ramdin zei: “Newmont zal samenwerken met lokale overheden, medische instellingen, sociale instellingen en non-profit organisaties om een bijdrage te leveren en te voorzien in de belangrijke behoeften om zodoende als katalysator te dienen voor weerbaarheid op lang termijn en toekomstige gemeenschapsontwikkeling”.
Als een veilige en verantwoordelijke onderneming, zetten we ons in om onze bijdrage te leveren aan het bestrijden van deze ziekte en het beschermen van mensen en hun levensonderhoud.”
Onze inspanningen om gemeenschappen te ondersteunen zijn reeds gaande, en tot zover hebben we ons gecommitteerd aan donaties voor Academisch Ziekenhuis, Wanica Hospitaal, St. Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en Medische zending klinieken in onze omringende gemeenschappen Nason, Langa Tabiki en Ampoma.
Deze donaties omvatten: medische apparatuur en PPE en hebben een waarde van ca. US $ 250.000 Sinds maart heeft Newmont Suriname’s Merian mijn met succes een aantal maatregelen geïmplementeerd om werknemers, contractors en gastgemeenschappen te beschermen.
Dit omvat verminderde aanwezigheid van personeel, strikte protocollen voor Sociale Afstand, screening en verstrekking van hygiënische, andere essentiële benodigdheden om het risico op blootstelling aan COVID-19 te verminderen.
Het bedrijf zal blijven samenwerken met de autoriteiten om een veilige voortzetting van onze activiteiten te blijven garanderen en tegelijkertijd de gezondheid van ons personeel en onze gemeenschappen te beschermen.

BEKIJK OOK
Geld vrijgemaakt voor renovatie scholen binnenland