Newmont Suriname nog steeds goede partner in de strijd tegen COVID-19 in Suriname

INGEZONDEN- Newmont Suriname ondersteunt medische instellingen om COVID-19 in Suriname te bestrijden via het opgerichte COVID-19 fonds.

Het fonds is bedoeld om lokale gemeenschappen, overheid en medische instellingen te helpen met de strijd tegen COVID-19 in Suriname.

Het COVID-19-fonds is vorig jaar opgericht met een totaal gecommitteerd fonds van $ 1,2 miljoen. Eerder dit jaar werden de fondsen opgewaardeerd naar $ 1,6 miljoen.

Vorige maand overhandigde Newmont Suriname formeel de derde Bulk PPE-donatie, bestaande uit wegwerp drievoudige maskers, isolatieschorten, face shields en wegwerp PVC-handschoenen.

De Bulk Donatie PPE werd gecoördineerd via SU4SU en overgedragen aan de BGVS. Deze donatie is ook gefinancierd via het Newmont COVID19 fonds en heeft een waarde van $ 187.000.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ook onder Surinamers is er discriminatie, zegt Reshma Roopram

Naast de bulk-donatie van PPE’s heeft het bedrijf ook 120 voedselpakketten geleverd aan de Artisanal and SmallScale Mining (ASM) -gemeenschap, waarvan 106 pakketten voor de Pamaka small scale miners en 14 voor de Sabajo ASM-gemeenschap.

Deze schenking sluit aan bij voedselzekerheid, een van de aandachtsgebieden die zijn geïdentificeerd voor het COVID-19-ondersteuningsfonds. De totale waarde van deze donatie is $ 11. 002.

Tot op heden hebben we $ 902.432 besteed aan medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen aan gezondheidsautoriteiten en medische faciliteiten in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen.

Een totaal van $ 248.097 is al vastgelegd voor gebruik in gezondheid, voedsel en persoonlijke beschermingsmiddelen, in totaal $ 1.150.529 aan COVID-19-ondersteuning tot zover.

Deze maand viert Newmont ook haar 100- jarig bestaan. Het bedrijf viert deze mijlpaal en kijkt uit naar een goede toekomst. Newmont is een bedrijf met meer dan 14.000 werknemers over de hele wereld met 12 operationele mijnen. Het bedrijf wil al zijn voormalige en huidige medewerkers, gemeenschappen en aandeelhouders bedanken voor hun ondersteuning.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 18-jarige man prikt vriendin 230 keer met scherp voorwerp

Na een eeuw in operatie te zijn is Newmont werelds grootste goudmijnbedrijf, aangedreven door geweldige mensen, een ongeëvenaarde portfolio en een bewezen staat van dienst op het gebied van superieure uitvoering.

Newmont Suriname zal blijven dienen als katalysator voor lokale economische ontwikkeling, door vertrouwen op te bouwen met gemeenschappen door transparante en respectvolle betrokkenheid van belanghebbenden en het demonstreren van goed milieubeheer.

Het bedrijf kijkt ernaar uit om zijn doel te blijven realiseren om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw.

Overige berichten