Newmont Suriname doneert watertanks aan dorpen Marowijne en Sipaliwini

Newmont Suriname heeft de vorige week 60 1.000 gallon watertanks aan 25 gemeenschappen langs de Langatabiki weg tussen Moengo en de Merian Goudmijn.

De Social Responsibility afdeling van Newmont Suriname concludeerde uit een veldonderzoek dat de omliggende gemeenschappen vaak te kampen hebben met een tekort aan water. Er is toen besloten het overschot aan wateropslagtanks van Newont Suriname te schenken aan enkele dorpen in de omgeving van de Merian Mijn.

“We hebben 60 watertanks van 1000 liter gedistribueerd naar 25 dorpen, hierdoor kunnen lokale inwoners het regenwater opvangen en opslaan,” aldus Winston Wielson van de afdeling Social Responsibility van Newmont Suriname.

“De watertanks worden centraal geplaatst in elk dorp, zodat iedereen kan profiteren van de extra wateropslag.”

De RGD-poli en het Abadoe Internaat te Moengo mochten naast de wateropslagtanks eveneens medicinale klamboes, airco-units voor de kantoren van de beide instellingen en 21 scheepsbedden met matrassen in ontvangst nemen. Aan het internaat werden verder ook nog 2 stuks automatische drogers overhandigd.

De watertanks en overige schenkingen vertegenwoordigen een waarde van US$ 8.500,-.

In het afgelopen jaar heeft Newmont Suriname eveneens voorzien in het opzetten van onder andere aanmeersteigers en zonnepanelen voor scholen in nabijgelegen dorpen.

Vanwege de samenwerking van Newmont met Project C.U.R.E en het ministerie van Volksgezondheid kregen 300 mensen uit verschillende Paramakaanse dorpen een uitgebreide medische behandeling.

Newmont Suriname blijft toegewijd aan het samenwerken met de Paramakaanse gemeenschappen om wederzijdse waarde te genereren en levens te verbeteren door duurzame en verantwoordelijke mijnbouw.(GFC)

Overige berichten