fbpx

Newmont Suriname doet kerstschenking aan 36 kindertehuizen

Newmont Suriname heeft als kerstdonatieproject schenkingen gedaan aan 36 kindertehuizen in verschillende districten. Kindertehuizen dragen in belangrijke mate bij aan de opvang van minderbedeelde kinderen en hierdoor aan hun educatie en toekomst als waardige burgers van het land.

“Investeren in het welzijn van onze gastgemeenschappen, met name als het gaat om kinderen, is onderdeel van onze missie als duurzaam en verantwoordelijk mijnbouwbedrijf,” aldus Judith Lochem, Communications Manager bij Newmont Suriname.

Vanwege het hoge aantal donatie aanvragen van verschillende kindertehuizen is besloten zo veel mogelijk geregistreerde organisaties tegemoet te komen en wel met een kerstschenking van SRD 5.000 per tehuis.

In het afgelopen jaar heeft Newmont Suriname eveneens voorzien in het opzetten van onder andere aanmeersteigers en zonnepanelen voor scholen in nabijgelegen dorpen van de Merian Goudmijn.

OOK INTERESSANT
OKB geïnformeerd door verkiezingswerkgroepen

Vanwege de samenwerking van Newmont met Project C.U.R.E en het ministerie van Volksgezondheid kregen 300 mensen uit verschillende Paramakaanse dorpen een uitgebreide medische behandeling.

Er zijn dit jaar ook 60 watertanks van 1000 liter gedistribueerd naar 25 dorpen, met als doel regenwater opvang en opslag.

Newmont Suriname blijft toegewijd aan het samenwerken met de Paramakaanse gemeenschappen om wederzijdse waarde te genereren en levens te verbeteren door duurzame en verantwoordelijke mijnbouw.

In totaal heeft het bedrijf in 2017 ruim USD 500.000.aan donaties en sponsoring besteed.

Op 1 oktober 2017 vierde Newmont Suriname zijn eerste volledige jaar van veilige, efficiënte en verantwoorde productie van de Merian-goudmijn in het centrale deel van Oost-Suriname.(GFC)