fbpx
Newmont Suriname blijft zich inzetten om Covid-19 in Suriname te bestrijden

GFC NIEUWS- Vorige maand schonk Newmont Suriname een tweede bulk persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) via SU4SU.

Deze PPE had een waarde van US $ $104,127.56 en werd overhandigd aan coördinatoren van SU4SU. In juni werd de eerste bulk-PBM overhandigd.

In september voltooide Newmont Suriname ook de distributie van 640 voedselpakketten aan leden van de gemeenschap in het Pamaka-gebied en de transportcorridor als onderdeel van het COVID-19-steunfonds.

“Tot op heden hebben we US $ 578,035.39 medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. De afgelopen maanden hebben we nauw samengewerkt met SU4SU om de donaties te coördineren. Het totaal toegezegde fonds voor Newmont Suriname is US $ 1,2 miljoen. Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat begin april door Newmont werd aangekondigd om gastlanden en gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie,” zegt Newmont’s Suriname wnd. Communications Manager Simone Verwey.

Verwey zegt dat “dit fonds als onderdeel dient van Newmont Suriname haar doel om levens te verbeteren door middel van duurzame mijnbouw, en te fungeren als katalysator die veerkracht creëert op lange termijn en voor toekomstige gemeenschapsontwikkeling om gemeenschappen, medische instellingen en andere organisaties te helpen om COVID-19 te bestrijden.”

Newmont Suriname zal de autoriteiten en gemeenschappen rondom onze operaties blijven steunen om de verspreiding van het virus te voorkomen en de gevolgen van Covid-19 te verzachten. De Merian-mijn van Newmont Suriname heeft met succes het Covid-19-beheerplan geïmplementeerd om het risico van verspreiding van het virus te minimaliseren en de veiligheid van werknemers en contractors op site te waarborgen.

Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en in overeenstemming met de protocollen van lokale en nationale gezondheidsautoriteiten. Het bedrijf zal de geïmplementeerde preventieve maatregelen blijven handhaven om het risico van verspreiding van Covid-19 op site te blijven minimaliseren.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…