fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Newmont Suriname blijft zich inzetten om Covid-19 in Suriname te bestrijden

GFC NIEUWS- Vorige maand schonk Newmont Suriname een tweede bulk persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) via SU4SU.
Deze PPE had een waarde van US $ $104,127.56 en werd overhandigd aan coördinatoren van SU4SU. In juni werd de eerste bulk-PBM overhandigd.
In september voltooide Newmont Suriname ook de distributie van 640 voedselpakketten aan leden van de gemeenschap in het Pamaka-gebied en de transportcorridor als onderdeel van het COVID-19-steunfonds.
“Tot op heden hebben we US $ 578,035.39 medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. De afgelopen maanden hebben we nauw samengewerkt met SU4SU om de donaties te coördineren. Het totaal toegezegde fonds voor Newmont Suriname is US $ 1,2 miljoen. Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat begin april door Newmont werd aangekondigd om gastlanden en gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie,” zegt Newmont’s Suriname wnd. Communications Manager Simone Verwey.
Verwey zegt dat “dit fonds als onderdeel dient van Newmont Suriname haar doel om levens te verbeteren door middel van duurzame mijnbouw, en te fungeren als katalysator die veerkracht creëert op lange termijn en voor toekomstige gemeenschapsontwikkeling om gemeenschappen, medische instellingen en andere organisaties te helpen om COVID-19 te bestrijden.”
Newmont Suriname zal de autoriteiten en gemeenschappen rondom onze operaties blijven steunen om de verspreiding van het virus te voorkomen en de gevolgen van Covid-19 te verzachten. De Merian-mijn van Newmont Suriname heeft met succes het Covid-19-beheerplan geïmplementeerd om het risico van verspreiding van het virus te minimaliseren en de veiligheid van werknemers en contractors op site te waarborgen.
Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en in overeenstemming met de protocollen van lokale en nationale gezondheidsautoriteiten. Het bedrijf zal de geïmplementeerde preventieve maatregelen blijven handhaven om het risico van verspreiding van Covid-19 op site te blijven minimaliseren.

OOK INTERESSANT
Groot landelijk onderzoek naar sporttalenten op scholen