fbpx
Facebook Pagelike Widget

Newmont Suriname bevestigt dat twee werknemers positief zijn getest op Covid-19

GFC NIEUWS- Newmont Suriname bevestigt dat twee medewerkers positief zijn getest op Covid-19.

Het eerste geval betreft een werknemer die zich met milde symptomen bij de polikliniek op Merian aanmeldde en is na medische observatie voor zelfisolatie naar huis gestuurd. Het tweede geval is een werknemer die tijdens zijn “off site break” positief werd getest. Deze werknemer is sindsdien niet terug gekeerd naar site.

Beide medewerkers krijgen nu medische zorg en volgen de richtlijnen van het BOG. Als voorzorgsmaatregel zijn alle personen die in direct contact zijn geweest met deze werknemers van site gestuurd en zullen die de komende 14 dagen in zelf quarantaine gaan. De werknemers die in zelf quarantaine geplaatst zijn, worden door de respectieve gezondheidsautoriteiten en onze kliniek gemonitord.

Alle noodzakelijke maatregelen om de veiligheid van medewerkers ter plaatse te waarborgen, worden in acht genomen. De slaapkamers, het apparatuur en het kantoorgebouw dat onlangs bezocht is door bovengenoemde medewerkers, zijn tijdelijk gesloten en worden grondig schoongemaakt en ontsmet.

Newmont Suriname volgt medische protocollen van nationale en wereldwijde gezondheidsautoriteiten en heeft reeds met succes een aantal bedrijfsmaatregelen geïmplementeerd. Dit omvat verminderde aanwezigheid van personeel, strikte protocollen voor sociale afstand, verplicht aantrekken van een mond en-neus bedekking, temperatuur screening en verstrekking van hygiënische, en andere essentiële benodigdheden om het risico op blootstelling aan Covid-19 te verminderen.

Via het Covid-19-ondersteuningsfonds heeft het bedrijf toegezegd om te doneren ter ondersteuning aan de nationale strijd tegen Covid-19. Tot op heden usis US $ 246.613,17 aan medisch apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) gedoneerd aan medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen.

Newmont Suriname zal de medische instellingen en gemeenschappen rond onze operaties blijven steunen om de verspreiding van het virus te voorkomen en de gevolgen van Covid-19 te beperken. “Gezondheid en veiligheid van onze medewerkers heeft de eerste prioriteit.”

Newmont blijft passende maatregelen nemen en werkt samen met de autoriteiten om de gezondheid en het welzijn van onze werknemers, zakenpartners en gemeenschappen te beschermen.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.