fbpx

Newmont doet formele overdracht ICU-apparatuur aan St. Vincentius Ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- Deze week heeft Newmont Suriname formeel verschillende apparatuur overgedragen, bestaande uit ventilatoren, complete patiëntmonitoren, infuuspompen, vacuümregelaars en diverse verbruiksartikelen in het St. Vincentius ziekenhuis.

De apparatuur is geïnstalleerd op de Intensive Care van het ziekenhuis en wordt voornamelijk gebruikt om COVID-19-patiënten te behandelen.

Deze donatie wordt gefinancierd via het Newmont COVID-19 fonds en heeft een waarde van $ 123.137. Het St. Vincentius ziekenhuis is erg dankbaar voor deze schenking van Newmont.

Door deze schenking kreeg de Intensive Care Unit (ICU) een complete upgrade waardoor het ziekenhuis betere zorg kon bieden aan hun patiënten en patiënten uit andere ziekenhuizen.

Met de upgrade van de ICU heeft het ziekenhuis kunnen bijdragen in de strijd van COVID-19 in Suriname, zegt medisch directeur Manodj Hindori van St. Vincentius.

Tot op heden is $ 698.072 medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische faciliteiten in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen.

Voor het fonds identificeerde het bedrijf drie aandachtsgebieden: gezondheid van werknemers en gemeenschappen, voedselzekerheid en lokale economische veerkracht. $ 421.004 is al gecommitteerd om besteedt te worden op gebied van gezondheid, voeding en PPE’s.

Het COVID-19-fonds is vorig jaar opgericht met een totaal gecommitteerd fonds van $ 1,2 miljoen. Eerder dit jaar werden de fondsen opgewaardeerd naar $ 1,6 miljoen.

Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat Newmont in april 2020 heeft aangekondigd om gastlanden en -gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie.

BEKIJK OOK
Internationaal programma Canada kan Suriname helpen uit crisis

Shirley Sowma-Sumter, Senior Director External Relations van Newmont Suriname, geeft aan: “Newmont zal blijven samenwerken met lokale overheden, medische instellingen, sociale instellingen en niet-gouvernementele organisaties om ervoor te zorgen dat haar financiële steun de meest positieve impact zal hebben en diegenen zal bereiken die het hard nodig hebben.”

“Het doel van het bedrijf om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw is nu relevanter dan ooit tevoren. ”

De Merian-mijn van Newmont Suriname heeft met succes het COVID-19 management plan geïmplementeerd om het risico van verspreiding van het virus te minimaliseren om de veiligheid van werknemers en aannemers op de site te waarborgen.

Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en in overeenstemming met de protocollen van lokale en nationale gezondheidsautoriteiten.

Het bedrijf heeft momenteel contact met de overheid om na te gaan wat de beste aanpak is om vaccins toegankelijk te maken voor alle werknemers, contractors en zakenpartners.

In de tussentijd zal Newmont de reeds geïmplementeerde preventieve maatregelen blijven versterken om het risico van verspreiding van COVID-19 op de site te blijven minimaliseren.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..