fbpx

Neus: Ik heb een fout gemaakt en schaam me diep

GFC NIEUWS- “Ik heb een fout gemaakt, voel me verdrietig, teleurgesteld in mezelf en schaam me diep. En ik moet begrijpen dat ik nu een hoge boom ben die veel wind vangt.”

Dit is de eerste reactie van de voorzitter van de politieke partij STREI!, Maisha Neus, nadat ze vanochtend door de politie werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau ter ontnuchtering toen bleek dat ze te diep in het glaasje had gekeken.

De politie was bezig met een routine controle in de omgeving van Kwatta. De politica die kwam aangereden, moest ook haar bescheiden tonen.

Toen bleek dat ze onder invloed van alcohol verkeerde, werd ze meegenomen naar het bureau en blies ze driemaal het toegestane alcoholpromillage, werd aangehaald door een medium.

Na haar ontnuchtering werd ze voorgeleid en heengezonden. Haar rijbewijs is ingevorderd.

BEKIJK OOK
Minister Ramadhin: cruciaal om uit keten van rotavirus-besmetting te stappen

Neus: “Ik bied aan de Surinaamse gemeenschap en vooral de leden en sympathisanten van STREI! mijn oprechte excuses aan voor de overtreding die ik heb begaan en beloof dit niet te herhalen.”

“Ik ben uiteraard bereid de consequenties hiervoor te dragen en wil ter compensatie mezelf een dag ter beschikking stellen aan een maatschappelijk doel, gericht op het verkeer,” aldus Neus.

Het bestuur van STREI! zegt in een korte verklaring dat ze “de verontschuldigingen van haar voorzitter accepteert en zal haar en hetgeen waar zij en STREI! voor staat moeten helpen bewaken. Maisha Neus is tot en met 30 september onder voorwaardelijke beoordeling van het bestuur, en uit solidariteit zullen wij meedoen aan de voorgestelde compensatie naar de samenleving toe.”