fbpx

Nerkust ontkent ‘gerommel’ met dozen in NIS

GFC NIEUWS- Voorzitter van Kiesdistrict 1 Paramaribo, Mike Nerkust, ontkracht alle beschuldigingen dat hij gemeend heeft om twee dozen met processen-verbaal te ontvreemden.
Dat die dozen weggebracht zouden worden door de kleinzoon van de NDP, Walter Bouterse, is ook een pertinente leugen. “Ik heb Walter voor het laatst op 26 mei gezien”, haalde hij aan. Walter Bouterse heeft intussen een klacht wegens smaad ingediend tegen ABOP-leider Ronnie Brunswijk die op een vandaag belegde aangaf dat hij hem vannacht op het terrein van het NIS zag.
Nerkust deelde in Bakana Tori mee dat hij uit hoofde van zijn verantwoordelijk als voorzitter van het Hoofdstembureau en districtscommissaris gevraagd heeft aan de politie om de twee dozen die al verwerkt waren en open waren naar de VIP-ruimte te brengen. Hij zegt over informatie te beschikken dat er die avond gerommeld zou worden in de ruimte met dozen.
“Ik heb niet andere agenten laten halen, maar dezelfde agenten die de hele dag waren gevraagd om de dozen te brengen naar de kamer. Ik zat even buiten en zag Brunswijk komen die vroeg wat er aan de hand was, omdat hij vernomen zou hebben dat er dozen waren weggebracht. Ik heb duidelijk gemaakt dat er niets aan de hand was,” haalde Nerkust aan.
Volgens Nerkust stelde hij juist voor in tegenstelling tot datgene wat Brunswijk beweerd om een kijkje binnen te nemen. Nadat de ABOP-topper gezien heeft wat er aan de hand was, zou die volgens Nerkust hebben voorgesteld om de dozen terug te brengen in de hal om verdere ruis en onrust te voorkomen.
Nerkust benadrukt dat het geen dozen waren met stemmen, maar met processen-verbaal. En omdat die open waren en het officiële stukken betroffen, heeft hij gehandeld naar eigen goedvinden en de dozen met ondersteuning van de politie verplaatst.

OOK INTERESSANT
EZ organiseert CIMSuPro informatiesessies voor ondernemers