Nepverpleegster gefilmd, terwijl ze pasgeboren baby uit ziekenhuis steelt

GFC NIEUWS- Een vrouw is maandag in de Colombiaanse hoofdstad Bogota betrapt terwijl ze een pasgeboren baby wilde ontvoeren.
Leidy Johanna Diaz werd gefilmd toen ze gekleed als verpleegster de baby wegnam bij de ouders “om tests uit te voeren”. Ze wikkelde het kind in een doktersjas en probeerde het meisje onder haar jas naar buiten te smokkelen. Diaz raakte echter niet voorbij de laatste veiligheidsagent die haar rugzak wilde controleren.
De betrapte vrouw werd door de openbare aanklager geïdentificeerd als Leidy Johanna Diaz, een jonge vrouw die in 2019 nog stage liep in het ziekenhuis in Bogota.
Volgens beelden van bewakingscamera’s in het ziekenhuis ging ze van de materniteit naar een andere verdieping “om het kindje te wegen”. Even later werd ze gefilmd met een zwarte jas die “tot haar hals was dicht geritst” en een rugzak, aldus de openbare aanklager.
Diaz raakte voorbij enkele veiligheidscontroles, maar bij de laatste controle liep ze tegen de lamp toen de bewakingsagent haar rugzak wilde controleren.
Ze greep naar de buikstreek. Toen hij vroeg wat ze verborgen hield, liep ze terug naar binnen. In het ziekenhuis werd ze opgewacht door collega’s van de bewakingsagent. Zij namen haar terug mee naar de materniteit, waar Diaz het kind teruggaf aan de ouders.
Diaz wordt nu aangeklaagd voor “kidnapping met verzwarende omstandigheden”, maar ontkent de aantijgingen.