fbpx
Neptietdetector blijkt zelf nep, was maar een studentengrap

Redactie GFC Nieuws — Een groep Russische studenten heeft toegegeven dat de robot die nepborsten kon onderscheiden van het echte werk, zelf nep is. Althans: de robot is echt en was geleend van de Technische Faculteit van de Kazan Federale Universiteit (KFU). Maar borsten beoordelen kan hij niet.

Vorige week publiceerden studenten journalistiek van de KFU een video waarin de bijzondere doorbraak van een aantal vierdejaarsstudenten werd bekendgemaakt.

Zij toonden een robot die op termijn borstkanker zou kunnen ontdekken. Voor het moment kon de machine alleen nog met 95 procent trefzekerheid bepalen hoe echt vrouwelijke borsten zijn.

De robot zou ook in staat zijn om “dergelijke biometrische parameters als symmetrie, elasticiteit en flexibiliteit” te lezen, vertelde een van de aankomende wetenschappers.

Functionarissen van de universiteit lieten echter weten dat het maar een studentengrap was. Zij hoopten wel dat de ophef rond de video ertoe zou leiden dat er meer aandacht kwam voor borstkanker.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.