fbpx

Neptietdetector blijkt zelf nep, was maar een studentengrap

Redactie GFC Nieuws — Een groep Russische studenten heeft toegegeven dat de robot die nepborsten kon onderscheiden van het echte werk, zelf nep is. Althans: de robot is echt en was geleend van de Technische Faculteit van de Kazan Federale Universiteit (KFU). Maar borsten beoordelen kan hij niet.

Vorige week publiceerden studenten journalistiek van de KFU een video waarin de bijzondere doorbraak van een aantal vierdejaarsstudenten werd bekendgemaakt.

Zij toonden een robot die op termijn borstkanker zou kunnen ontdekken. Voor het moment kon de machine alleen nog met 95 procent trefzekerheid bepalen hoe echt vrouwelijke borsten zijn.

BEKIJK OOK
18-jarige steelt groot geldbedrag in vreemde valuta uit auto

De robot zou ook in staat zijn om “dergelijke biometrische parameters als symmetrie, elasticiteit en flexibiliteit” te lezen, vertelde een van de aankomende wetenschappers.

Functionarissen van de universiteit lieten echter weten dat het maar een studentengrap was. Zij hoopten wel dat de ophef rond de video ertoe zou leiden dat er meer aandacht kwam voor borstkanker.