fbpx
Nepbericht over stembussen binnenland

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat er geen stembussen zijn verstrekt voor het binnenland.

Het bericht dat via social media circuleert, als zouden er stembussen zijn verstrekt voor het binnenland gevuld met ingevulde stembiljetten, is absoluut niet waar.

Ten eerste zijn er nog geen stembiljetten voor de verkiezingen van 25 mei. De politieke organisaties moeten zich nog registreren in de periode 16 maart tot en met 21 maart. Daarna vindt de kandidaatstelling plaats. Er moeten nog heel veel voorbereidingen worden getroffen voordat de specimen van het stembiljet voor de verkiezingen worden geproduceerd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt de samenleving om extra alert te zijn voor valse berichten. Suriname heeft een bijzonder goede reputatie nationaal en internationaal als het gaat om de organisatie van verkiezingen. Wij moeten ervoor waken dat deze reputatie wordt geschonden en absoluut niet te grabbel wordt gegooid door verschillende nepberichten die geen hout snijden.

De werkgroep Training is sinds 14 februari begonnen met de training aan kandidaat stembureauleden in Para en Commewijne. De training is verruimd naar drie dagen, waarbij op de derde dag wordt geoefend met een stembus.

De kandidaat stembureauleden leren hoe de stembus te openen, te tonen aan het publiek, het haakje te plaatsen zodat het klepje voor de gleuf niet per ongeluk wordt dichtgeslagen en hoe de stembus te verzegelen.

Voor de training wordt gebruik gemaakt van een stembus en specimen stembiljetten van de vorige verkiezingen om een stemopneming te simuleren. Dit is gebeurd in de districten Para, Commewijne en Wanica.

De trainers zijn nu in de districten Brokopondo en Marowijne waar ook wordt gesimuleerd met stembus en specimen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.