Nep-babyfotografe aangeklaagd voor poging ontvoering

GFC NIEUWS- Een Amerikaanse (38) die te gast was bij een recent bevallen vrouw, heeft geprobeerd haar vijf weken oud baby te ontvoeren.
Juliette Parker deed zich voor als fotografe en kon met succes het vertrouwen winnen van de kersverse moeder.
Ze kwam met de moeder in contact via een Facebookgroep. Ze bood aan gratis babyfoto’s te nemen om zo haar portfolio uit te breiden. De moeder rook geen argwaan en nodigde haar thuis uit. Het leidde tot twee fotosessies.
Bij de derde sessie nam Parker haar dochter mee. De twee trakteerden de moeder op een meegebrachte cupcake waar verdovende middelen in waren toegevoegd. De vrouw voelde zich na enkele happen onwel en vroeg het tweetal om te vertrekken.
De twee verlieten de woning, maar namen de huissleutels mee. Vermoedelijk zouden ze later terugkeren om dan het kindje mee te nemen.
De moeder kon zelf de politiediensten bellen. Intensief speurwerk heeft geleid tot de arrestatie van Parker.
Parker en haar dochter (16) zijn in Spanaway in de noordwestelijke staat Washington ingerekend.
Parker kreeg twee aanklachten waaronder poging ontvoering tegen zich te horen. Ook de dochter is ingesloten.
Parker gebruikte verschillende schuilnamen. De politie heeft via de sociale media een oproep geplaatst naar personen die eveneens met haar in contact zijn gekomen.
Intussen zijn Parker en haar dochter op borgtocht vrij. Het tweetal ontkent dat het plannen had om het kindje te ontvoeren.