fbpx
Negen werkruimtes Biza gesloten vanwege Covid-19

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft tijdelijk negen werkruimtes gesloten.

Het ministerie is de afgelopen week geïnformeerd dat enkele functionarissen van het ministerie geconfronteerd zijn met een positieve constatering op Covid-19, schrijft Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto in een circulaire.

Naar aanleiding van de besmettingen is het besluit genomen om enkele dienstonderdelen of afdelingen gehuisvest op het hoofdkantoor van het ministerie tijdelijk te sluiten.

Het gaat om:
– de afdeling Uitgeverij
– de Technische Dienst
– het secretariaat en de werkruimte van de onderdirecteur Administratieve Diensten
– de beleidskamer van de directeur van Binnenlandse Zaken, het Algemeen Secretariaat Verkiezingen
– het Centraal Staforgaan Formatiezaken en Efficiency en
– de drie werkruimtes gelegen in de omgeving van de achterpoort van het ministerie.

De sluiting geldt voor de periode van een week en wel van 17 tot en met 23 augustus. Het is voor de departementsleiding uitermate van belang dat de functionarissen vanuit het ministerie de ruimte krijgen om zich te herstellen. De departementsleiding is reeds ertoe overgegaan invulling te geven over de opvolging en toepassing van de geldende Covid-19-gezondheidsmaatregelen, om de verdere verspreiding van het heersende virus tegen te gaan.

Intussen zijn alle werkruimtes van het hoofdkantoor van het ministerie al ontsmet en alle mede functionarissen, die verbonden zijn aan de dienstonderdelen of afdelingen waar de Covid-19-positieven zich gebruikelijk of dagelijks voortbewegen, gevraagd om uit voorzorg in thuisquarantaine te gaan.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.