fbpx

Negen werkruimtes Biza gesloten vanwege Covid-19

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft tijdelijk negen werkruimtes gesloten.
Het ministerie is de afgelopen week geïnformeerd dat enkele functionarissen van het ministerie geconfronteerd zijn met een positieve constatering op Covid-19, schrijft Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto in een circulaire.
Naar aanleiding van de besmettingen is het besluit genomen om enkele dienstonderdelen of afdelingen gehuisvest op het hoofdkantoor van het ministerie tijdelijk te sluiten.
Het gaat om:
– de afdeling Uitgeverij
– de Technische Dienst
– het secretariaat en de werkruimte van de onderdirecteur Administratieve Diensten
– de beleidskamer van de directeur van Binnenlandse Zaken, het Algemeen Secretariaat Verkiezingen
– het Centraal Staforgaan Formatiezaken en Efficiency en
– de drie werkruimtes gelegen in de omgeving van de achterpoort van het ministerie.
De sluiting geldt voor de periode van een week en wel van 17 tot en met 23 augustus. Het is voor de departementsleiding uitermate van belang dat de functionarissen vanuit het ministerie de ruimte krijgen om zich te herstellen. De departementsleiding is reeds ertoe overgegaan invulling te geven over de opvolging en toepassing van de geldende Covid-19-gezondheidsmaatregelen, om de verdere verspreiding van het heersende virus tegen te gaan.
Intussen zijn alle werkruimtes van het hoofdkantoor van het ministerie al ontsmet en alle mede functionarissen, die verbonden zijn aan de dienstonderdelen of afdelingen waar de Covid-19-positieven zich gebruikelijk of dagelijks voortbewegen, gevraagd om uit voorzorg in thuisquarantaine te gaan.

BEKIJK OOK
Gezin dakloos door brand