fbpx
Facebook Pagelike Widget

Negen medailles voor Surinaamse sportjournalisten

De Surinaamse sportjournalisten verlaten Colombia met negen medailles.

De vierde editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor sportjournalisten werd vrijdagavond afgesloten. De acht Surinamers vliegen zaterdagavond van Bucaramanga naar Bogota en vervolgens naar Aruba.

Vrijdag werden Ivan Summerville en Earnie Eenig tweede en derde op de 200 meter sprint in categorie B (36-50 jaar). Marciano Zalman pakte brons op het onderdeel balwerpen in categorie C (50 jaar en ouder). Terence Oosterwolde en Marinio Balsemhof werden vierde en zevende op ditzelfde nummer, maar dan in categorie B.

Op het onderdeel bowling werd Suriname tweede in het landenklassement achter winnaar Colombia, maar vóór Puerto Rico. Het zilveren team bestond dit jaar uit Marciano Zalman, Quaraisy Nagessersing, Oosterwolde en voorzitter Desney Romeo van de Vereniging van Sportjournalisten.

Nagessersing kwam ook nog in aanmerking voor een bronzen medaille omdat hij vrijdag in de ronde van zestien de op twee na hoogste individuele score had (554 punten). Carlos Arzuza van Colombia was opnieuw de beste (747) en zijn landgenoot Henry Parra runner-up (600).

Op het onderdeel futsal incasseerde Suriname zijn derde opeenvolgende verlies: 1-5 tegen Argentinië. Net als de voorgaande twee partij was het weer Ivan Summerville die de eer redde. Teamgenoot Balsemhof miste in de eerste helft een penalty – zijn inzet werd gekeerd door de doelman – waarmee hij Suriname op 2-0 had kunnen brengen.

Colombia werd ongeslagen en overtuigend kampioen. Mexico werd in de finale met 12-3 onder de voet gelopen. Door de winst op Suriname pakte Argentinië de bronzen medaille.

Het toernooi werd vrijdagavond afgesloten met een gala-avond. De vijfde editie van de spelen is in 2021. Cali (Colombia) heeft zich kandidaat gesteld om als gastheer op te treden.

Foto: VSJS
Het zilveren bowlingkwartet van Suriname (l) op het erepodium met kampioen Colombia (m) en nummer drie Puerto Rico.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…