fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Negen jaar cel voor vader die zijn 14-jarige dochter Romina onthoofde in haar slaap

GFC NIEUWS- Een Iraanse vader die zijn 14-jarig meisje eind mei onthoofde met een sikkel terwijl ze sliep, in een gruwelijke ere-moord, is veroordeeld tot 9 jaar celstraf.
Romina Ashrafi liep met haar 34-jarige vriendje Bahamn Khavari weg van huis in de provincie Gilan nadat haar vader Reza Ashrafi bezwaar had gemaakt tegen hun huwelijk. Beide families namen contact op met de autoriteiten en openden de jacht op het verliefde stel.
De veiligheidstroepen voerden een jacht van vijf dagen uit vooraleer zij het paar konden grijpen en brachten Romina weer naar huis. Het meisje zou naar verluidt de politie hebben verteld dat ze thuis gevaar zou lopen en voor haar leven zou vrezen, maar ze gaven haar terug zoals voorgeschreven wordt door de wetten van de Islamitische Republiek.
Na het plegen van de moord, gaf Romina’s vader zich aan bij de politie en met de bebloede sikkel nog in zijn hand, bekende hij trots de misdaad en zei dat zijn gebroken eer gewroken was. De moordenaar van Romina ontsnapt aan de doodstraf, omdat hij Romina’s voogd was en het islamitische wetboek van strafrecht betekent dat hij is vrijgesteld van ‘qisas’ of ‘vergelding in natura’.
De moord op Romina veroorzaakte verontwaardiging onder Iraniërs, waarbij de Iraanse media de ere-misdaad uitvoerig veroordeelden.

OOK INTERESSANT
Familie zegt dat Asawini in gevaar is, delegatie vandaag naar Paramaribo