fbpx
Negen jaar cel voor vader die zijn 14-jarige dochter Romina onthoofde in haar slaap

GFC NIEUWS- Een Iraanse vader die zijn 14-jarig meisje eind mei onthoofde met een sikkel terwijl ze sliep, in een gruwelijke ere-moord, is veroordeeld tot 9 jaar celstraf.

Romina Ashrafi liep met haar 34-jarige vriendje Bahamn Khavari weg van huis in de provincie Gilan nadat haar vader Reza Ashrafi bezwaar had gemaakt tegen hun huwelijk. Beide families namen contact op met de autoriteiten en openden de jacht op het verliefde stel.

De veiligheidstroepen voerden een jacht van vijf dagen uit vooraleer zij het paar konden grijpen en brachten Romina weer naar huis. Het meisje zou naar verluidt de politie hebben verteld dat ze thuis gevaar zou lopen en voor haar leven zou vrezen, maar ze gaven haar terug zoals voorgeschreven wordt door de wetten van de Islamitische Republiek.

Na het plegen van de moord, gaf Romina’s vader zich aan bij de politie en met de bebloede sikkel nog in zijn hand, bekende hij trots de misdaad en zei dat zijn gebroken eer gewroken was. De moordenaar van Romina ontsnapt aan de doodstraf, omdat hij Romina’s voogd was en het islamitische wetboek van strafrecht betekent dat hij is vrijgesteld van ‘qisas’ of ‘vergelding in natura’.

De moord op Romina veroorzaakte verontwaardiging onder Iraniërs, waarbij de Iraanse media de ere-misdaad uitvoerig veroordeelden.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.