Neef doodgestoken door partner vrouw vanwege geval van seksueel molest in het verleden

GFC NIEUWSREDACTIE- Hendrik Ashruf is op 30 december om het leven gekomen, nadat hij werd neergestoken door de partner van zijn nicht.
Uit verklaringen blijkt dat de verdachte A.W. samen met zijn vrouw bij zijn schoonouders aan de Jagdeiweg, Kwatta, was.
Zijn schoonvader en het latere slachtoffer Hendrik en ene S.S. zaten op dat moment te borrelen. Bij het zien van SS, raakte A.W. ontstemd vanwege een geval van seksueel misbruik dat zich in het verleden heeft voorgedaan.
De inmiddels aangeschoten schoonvader die goed bevriend is met S.S., merkte het vreemd gedrag op en begon A.W uit te schelden.
A.W. die van plan was te vertrekken, duwde zijn bromfiets de straat op en nam plaats op het rijtuig om met zijn echtgenote te vertrekken.
Op hetzelfde moment merkte hij op dat Hendrik, een neef van zijn vrouw, bewapend met een plank naar hem toerende. A.W. haalde een mes tevoorschijn die hij aan de voorzijde van zijn bromfiets had.
Hendrik die met de plank op hem afkwam, raakte gewond door het scherp voorwerp dat A.W. in zijn hand had. Hierna rende de gewonde man weg, maar zeeg neer en heeft kort daarna het leven gelaten.
Het ontzielde lichaam is in beslag genomen, terwijl de verdachte A.W. achter slot en grendel is geplaatst.
Het verder onderzoek wordt verricht door de afdeling Kapitale Delicten.