fbpx
Facebook Pagelike Widget

Nederlandse worsteldelegatie bezoekt ambassadeur Noorman

De Nederlandse worsteldelegatie, die momenteel in Suriname vertoeft voor het internationaal gala van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF), heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassadeur in ons land, Ernst Noorman.

Deze delegatie bestond uit de worstelaars Melvin van Suijdam, Alex Paulanyi, Robbie van Straten en de Duitser Manuel Lorenz. Ook Olympisch scheidsrechter Ron Visser was erbij.

Namens het SWF-bestuur waren 6 leden aanwezig onder leiding van voorzitter Ravin Changoer. Het werd een luchtig gesprek met de ambassadeur, het SWF-bestuur en de Nederlandse worsteldelegatie.

Changoer haalde aan de sterke band die SWF heeft met de Nederlandse bond en scholen, zo ook met de arbiters daar. De laatste jaren is er een constante uitwisseling tussen arbiters, trainers en worstelaars uit beide landen.

In dit verband is Suriname twee keer naar Nederland geweest en omgekeerd hebben we 4 keren Nederland mogen ontvangen. Voor september staat een derde bezoek vanuit Suriname in de planning.

Changoer vroeg de ambassadeur om te kijken hoe te kunnen participeren aan deze uitwisseling. Van Straten, die ook trainer is in Nederland, stelde voor om hun succesvolle stoeiworstelproject met schoolkinderen ook in Suriname uit te voeren. ‘Binnen een jaar heb je zo je aantal worstelaars verdubbeld’, verzekerde hij.

De SWF organiseert zondag een internationaal gala in de Anthony Nesty Sporthal vanaf 12.00 uur.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.