fbpx
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor giftige vetverbrander

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een ernstige waarschuwing afgegeven voor de stof DNP, een chemische stof die door sommige bodybuilders wordt gebruikt.

Op Schiphol werd vorige week DNP (2,4-dinitropherol) aangetroffen in zeven pakketten afkomstig uit Hongkong. Deze waren bedoeld voor zeven verschillende afnemers, schrijft NU.nl.

Er werd vier keer een kilo DNP aangetroffen en enkele honderden capsules die DNP bevatten. Uit onderzoek naar de geadresseerden van de pakketten blijkt dat DNP wordt gebruikt om voedingssupplementen te produceren. Omdat een aantal van de pakketten ook pillen en flesjes anabole steroïden bevatte, bestaat het vermoeden dat de pakketten zijn bestemd voor sportscholen.

DNP wordt door bodybuilders gebruikt om de onderhuidse vetlaag te verminderen. Mensen kunnen na inname van een dosering van 1-3 gram DNP overlijden. Bij lagere doseringen kunnen bijwerkingen optreden zoals huiduitslag en effecten op hart- en bloedvaten en het zenuwstelsel.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Impotent of minder potent? Maak…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…