Nederlandse toeristen belaagd door 12 zwervers in Surinaamse hoofdstad

Zwerver

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een angstaanjagende ervaring deze week voor een Nederlandse toerist en zijn vriendin in Paramaribo.

Tijdens een avondwandeling in de binnenstad werden ze op verschillende locaties lastiggevallen door minstens twaalf verschillende dak- en thuislozen.

Het stel was aan het wandelen in de omgeving van Fort Zeelandia naar de Waterkant en het stadscentrum, toen ze telkens weer door een nieuwe zwerver benaderd en achtervolgd werden die hen indringend om geld vroeg.

“Sommigen spraken wartaal, anderen een vreemde taal. Enkelen hadden zelfs scherpe voorwerpen of een stok in hun handen”, onthulde de geschrokken toerist aan GFC.

“Ik heb me nog nooit zo geïntimideerd gevoeld. Het voelde alsof we geen stap konden zetten zonder lastiggevallen te worden.”

Het probleem lijkt zich niet te beperken tot de binnenstad. Ook in Paramaribo- Noord wordt een alarmerende toename van overlast gemeld.

Een oudere inwoonster uit de wijk Tourtonne 5 getuigt dat ze ’s avonds onbekende en soms intimiderende figuren in haar straat ziet lopen, wat haar veiligheidsgevoel sterk aantast.

Ook zij bevestigt de opvallende afwezigheid van patrouillerende politieagenten. Deze schokkende incidenten leggen een zorgwekkend gebrek aan veiligheid en ordehandhaving in Suriname’s hoofdstad bloot.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
Internationaal VrouwenCollectief signaleert risico's van pesticiden in Suriname