Nederlandse toeriste weigert te geloven dat Paul Somohardjo dit jaar al 80 wordt

SOMOHARDJO EN SANTOKHI

GFC LIFESTYLEREDACTIE – Een Nederlandse toeriste die in Suriname vertoeft weigerde deze week te geloven dat de populaire Surinaamse politicus Paul Somohardjo al 79 jaar oud is en op 2 mei 2023 zijn tachtigste verjaardag zal vieren.

Volgens de Hollandse is het onmogelijk dat een man op deze leeftijd qua uiterlijk nog zo mooi is en niet of nauwelijks rimpels heeft.

GFC verneemt van een goede vriend van Somohardjo, Geor Hering, dat hij de toeriste pas helemaal kon overtuigen nadat hij een pagina van Wikipedia op het scherm van zijn mobiel aan haar liet zien.

Daarop staat expliciet de geboortedatum van Somohardjo.

Eerder hadden ook een aantal Chinese zakenlui aan GFC Lifestyle laten weten sterke twijfels te hebben over de echte leeftijd van de topman van coalitiepartij Pertjajah Luhur.

Ook zij kunnen zich niet voorstellen dat de politieke leider behalve zijn jonger uiterlijk bovendien nog zoveel kracht en energie heeft.

Geor Hering laat aan GFC Lifestyle weten dat hij vaker dergelijke vragen krijgt over zijn makker.

OOK INTERESSANT
Surinaams gezin dat in Nederland was: 'De winkels gaan veel te vroeg dicht'

“Vooral mijn Chinese en Nederlandse zakenvrienden vragen mij dikwijls waar Paul Somohardjo zijn kracht en jonge uitstraling vandaan haalt en wat zijn verjongingsgeheim is“.

Hering zegt dat Somohardjo dagelijks veel beweegt, aan krachttraining doet en bovendien het geluk heeft dat hij voldoende en gezond kan slapen.

BEKIJK OOK: Gezichtsbehandeling Constantin beste van Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

“Zelf loop ik al jaren elke dag 6 km binnen een uur op de loopband, nota bene met helling 5, doe ik ook aan krachtsport, maar als ik en anderen naast Somohardjo lopen kunnen wij hem moeilijk bijhouden. Hij loopt zeer snel, ik denk met een snelheid van zo’n 7 km per uur, ziet er inderdaad veel jonger uit en bruist van de energie”, aldus Geor Hering.

“Soms begin ook ik zelfs te twijfelen of zijn geboortedatum wel klopt, want dit is echt niet normaal.”.

De Europese topexpert op het vlak van verjonging Jonathan Clarke legt vanuit Den Haag desgevraagd aan GFC uit dat Somohardjo waarschijnlijk heel zijn leven voldoende dagelijkse beweging heeft gehad en die nog steeds heeft.

OOK INTERESSANT
Nederlandse toeriste stoort zich aan het 'nodeloos' ombrengen van dieren in Suriname

“Dagelijks veel lopen en anders fysiek actief zijn is supergezond, vooral als je dat combineert met krachttraining, ruim voldoende slow wave sleep en REM- slaap, gezonde voeding, stressreductie en een positieve mindset“, aldus de top verjongingsdeskundige.