fbpx

Nederlandse politie nog steeds op zoek naar gestolen pistolen

De Nederlandse politie tast nog in het duister over de inbraak waarbij in Zutphen dienstpistolen zijn buitgemaakt. De politie doet geen uitspraken over de buit, maar volgens sommige bronnen zouden 25 Walther-pistolen en waarschijnlijk 450 stuks munitie zijn meegenomen.

Dieven drongen in de nacht van zondag op maandag het gebouw van de Dienst Vervoer & Ondersteuning aan de  Verlengde Ooyerhoekseweg binnen.

Vervoer & Ondersteuning is een landelijke dienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en verzorgt het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen.

Medewerkers van de dienst mogen een wapen bij zich dragen. Die worden na diensttijd opgeslagen in wapenkluisjes. Een aantal van deze kluisjes is leeggeroofd.

BEKIJK OOK
Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij dient motie in bij parlement

Justitiewoordvoerder Eveline Petit zei naar aanleiding van de diefstal tegen het AD dat gevangenispersoneel in de toekomst elke vijf jaar gecontroleerd zal worden op strafbare feiten.

Hiermee wil het ministerie van Justitie de betrouwbaarheid van bewakers vergroten. 

De krant vroeg zich af of de kraak mogelijk een inside job was. De dieven omzeilden namelijk het alarm en wisten precies waar ze moesten zijn.