fbpx
Nederlandse medici naar Suriname om te helpen tegen Covid-19

GFC NIEUWS- Enkele medici uit Nederland zullen Suriname ondersteunen in de strijd tegen Covid-19.

Een delegatie van hygiënisten en infectiologen arriveert vrijdag in ons land om onze medische specialisten te assisteren.

Om de missie goed voor te bereiden, vertoeft de Nederlandse specialist Iwan Meynaar van het Haga Ziekenhuis in Den Haag, al enkele dagen in Paramaribo.

Hij zegt dat de assistentie het gevolg is van een oproep van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) dat ons land niet allen materiële hulp nodig heeft, maar ook specialisten die willen helpen.

Suriname krijgt al vanaf het begin van de uitbraak ondersteuning van een groep Cubaanse artsen, echter vormt de taal een barrière in de omgang met patiënten.

Nederland heeft de afgelopen weken al ondersteuning geboden in de vorm van PPE-materialen. Binnenkort arriveren ook een tiental beademingsapparaten.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.