fbpx
Nederlands Migratie Instituut bezoekt Suriname

Een delegatie van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) is van 18- 25 mei in Suriname.

Het NMI adviseert onder meer mensen die willen terugkeren naar het land van herkomst, waaronder Suriname. Het NMI is een stichting en bestaat ruim 25 jaar.

Doel van de missie is de verbetering van het verblijf en de ondersteuning van remigranten. Onder leiding van de directeur, Faridah Azimullah, reizen twee consulenten van de Nederlandse instelling mee.

De delegatie zal een bezoek brengen aan verschillende overheidsinstanties en particuliere organisaties voor overleg over de problemen die zich bij terugkeer voordoen.

Momenteel zijn er ruim 1.200 personen die in Suriname gebruik maken van de remigratie-uitkering. Het gezelschap zal te gast zijn bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo om daar aan remigranten en andere geïnteresseerden voorlichting te geven en adviezen te verstrekken.

Remigratie is een niet geringe stap in het leven van een migrant. In de praktijk blijken velen tegen diverse problemen aan te lopen in het eerste jaar na remigratie. Tijdens het bezoek aan Suriname zal de delegatie de opgekomen vragen onderzoeken en waar mogelijk daar direct een oplossing voor geven. De delegatie zal tevens mensen die zijn teruggekeerd bezoeken.

Samen met de Sociale Verzekeringsbank houdt de delegatie op de Nederlandse ambassade voorlichtingssessies.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…