fbpx

Nederlands eerste komische dramaserie vanuit perspectief westerse zwarte vrouw

De Flirt Squad is de eerste Nederlandse komische dramaserie die wordt verteld vanuit het perspectief van de westerse zwarte vrouw. Normaal gesproken wordt de huidskleursdiscussie alleen aangehaald in nieuwsprogramma’s, talkshows en documentaires. Regisseur en scriptschrijfster Rasheida Adrianus heeft het lef om de ongebaande paden te bewandelen. Ze weet dit gevoelige onderwerp op een eerlijke, soms schrijnende, maar toch luchtige manier te verfilmen. Hierbij schuwt ze niet om kritisch te zijn en laat ze zien dat discriminatie twee kanten heeft. Ondanks het beladen onderwerp verloochent ze haar seksuele vrijheid, liefde voor mode en het leven niet.

Rasheida Adrianus is op en top vrouw en dat is in de feel good serie De Flirt Squad goed terug te zien. Met De Flirt Squad vult Adrianus het gat in het huidige televisieaanbod. Niet alleen door het onderwerp van de serie, maar ook door de bijna volledig multiculturele cast.

BEKIJK OOK
Echtpaar bij thuiskomst overvallen door gewapende mannen

De hoofdrollen van de serie worden vertolkt door MischulaikahGrüne als Lilly-Ann en Nadia-Jane Bristoll als Candace. In de bijrollen zien we Mancandy voorbijkomen zoals musicalster, zanger en acteur OmriTindal (The Passion, Let’s Dance, The Voice), Instagrammer Mustafa Kilic (Ezkimo010, hoofdrolspeler in de voor een Veed Award genomineerde serie ‘Ezki’s Schoolleven’) en Instagrammer JessyKabuiku (Nevbased, hoofdrolspeler ‘Ezki’s Schoolleven’).

Op 11 mei start het eerste seizoen van De Flirt Squad. Zes weken lang is er elke vrijdag vanaf 18:15 uur een nieuwe aflevering te zien op het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam en op televisie via Ziggo Kanaal 36, KPN XS4ALL en Telfort kanaal 1349.(GFC)