Nederlanders en Surinamers mogen erg trots zijn op premier Rutte

INGEZONDEN- De Surinamers in Nederland en de autochtone Nederlanders mogen trots zijn op premier Mark Rutte.

Rutte mag de geschiedenisboeken ingaan als de allerbeste minister- president die Nederland ooit heeft gehad. Het is de verwachting dat deze eerste minister ook na de verkiezingen op 17 maart zijn politiek werk in die hoedanigheid zal voortzetten.

En het kan ook niet anders dat een merendeel van de Nederlandse kiezers hun stem geeft aan Rutte.

Er is momenteel geen enkele politieke leider in het land die een betere en gedegen performance kan neerzetten.

De man is zeer kundig, welbespraakt, emotioneel erg stabiel, heeft zeer sterke intermenselijke vaardigheden, laat het gezond verstand altijd prevaleren en weet als geen ander binnen het politieke veld te laveren.

Dat doet hij op zowel nationale als internationale podia. Rutte slaat zich, zo lijkt het, door alles heen.

Het is om die reden niet verwonderlijk dat Rutte wereldwijd wordt gerespecteerd door politieke leiders. De politieke topman draagt daarmee ook bij aan het verbeteren van het imago van Nederland in de rest van de wereld.

Desondanks kent deze premier geen arrogantie, die komt niet voor in zijn woordenboek.

Op zijn fiets verplaatst deze altijd vriendelijke geschiedenisleraar zich binnen Den Haag van de ene naar de andere vergadering en zelfs naar het paleis van Koning Willem- Alexander.

Ook voor de Surinamers in Nederland is Rutte altijd een betrouwbare partner geweest en zal dat de komende periode ook blijven.

Zowel de Nederlanders en Surinaamse Nederlanders mogen erg trots zijn op premier Mark Rutte.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Foto: Flickr

Overige berichten