fbpx
Nederland kan leren van Suriname en andere Zuid- Amerikaanse landen

GFC NIEUWS- Nederland kan lering trekken uit de wijze waarop de Surinaamse overheid evenals andere landen in Zuid-Amerika (Paraguay) proberen de uitbraak van het coronavirus te voorkomen of tot een minimum te beperken. Dat is de mening van meerdere personen die op twitter actief zijn.

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid is al langere tijd, ofschoon het coronavirus nog niet in ons land is vastgesteld, erg actief met het geven van heldere adviezen aan de gemeenschap. Dat doet het departement in verschillende talen.

Bovendien worden er voor zover dat mogelijk is, verregaande maatregelen getroffen in een poging om een uitbraak te voorkomen, schrijft een twitteraar.

“Suriname reageerde weken eerder dan Nederland door onder meer het geven van goede instructies en het treffen van maatregelen. Dit, terwijl het virus nog niet eens in het land is vastgesteld”.

“In Nederland is er lange tijd sprake geweest van erg trage reacties en een laconieke houding.Terwijl het virus al in buurland Duitsland, nota bene aan de grens, rondwaarde. Ze hebben hier in Nederland liggen slapen en zijn nu pas een beetje wakker geworden. Gaan jullie leren van Suriname”, sneerden meerdere Nederlanders van Surinaamse afkomst op sociale media.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.