fbpx

Nederland is beste land ter wereld, volgens internationaal onderzoek

Er is geen land zo goed voor de wereld en mensheid als Nederland, volgens onderzoek van Good Country Index.

Onderzoekers namen in ogenschouw welke landen het meest bijdragen aan een betere wereld. Onder meer de factoren gezondheid, wetenschap veiligheid en vrede, persvrijheid, technologie, cultuur en klimaat werden onder de loep genomen.

Nederland komt als beste uit de bus, gevolgd door Zwitserland, Denemarken, Finland, Duitsland, Zweden en Ierland. Wetenschappers maakten bij het onderzoek gebruik van belangrijke gegevens afkomstig van onder anderen de Verenigde Naties, WHO, de Wereldbank en andere grote internationale organisaties.

Nederlanders staan bekend als meest vrijgevig voor goede doelen wereldwijd, prijswinnende wetenschappelijke publicaties, de persvrijheid en de export van zeer hoogwaardige medicamenten, producten en diensten.

Ook op ander gebieden is Nederland nummer 1

Ook beheersen Nederlanders de Engelse taal het best, in vergelijking met andere landen waar Engels niet de moedertaal is. Ook opgroeiende kinderen zijn het best af in Nederland en daar het gelukkigst, volgens een uitgebreid onderzoek van Unicef.

Het land wordt wereldwijd ook gekwalificeerd als de beste in de jachtbouwsector en watersport. Miljardairs laten hun luxe jachten in Nederland bouwen vanwege de extreem hoge kwaliteit.

BEKIJK OOK  Holland Baroque orkest en Kathedrale Koorschool treden op voor president Santokhi

Beste infrastructuur ter wereld

Ook op het vlak van infrastructuur is Nederland veruit de beste, blijkt uit onderzoek. Nederland heeft wereldwijd het beste wegennetwerk, inclusief fietspaden en wandelpaden. Hetzelfde geldt voor het elektriciteitsnetwerk.

Nederland is ook op het gebied van bruggen bouwen en watermanagement de nummer 1 van de wereld. Verschillende landen waaronder Amerika krijgen hulp van Nederland op het vlak van watermanagement. Het droog houden van bijvoorbeeld de Amerikaanse stad New York, is voor een belangrijk deel het werk van Nederlanders.

Wereldleider tuinbouw

De absolute wereldleider op het gebied van kassenbouw is ook Nederland. Het land wordt op dit vlak zeer hooggewaardeerd en biedt wereldwijd haar bijdrage aan zeer duurzame tuinbouwprojecten.

Beste zorg- en ziektekostenstelsel

Ook het Nederlandse zorg- en ziektekostenstelsel wordt geroemd en is al jaren de beste in heel Europa. Dat is aangetoond door de Euro Health Consumer Index, een onderzoeksrapport dat regelmatig wordt gepubliceerd door het gerenommeerde Health Consumer Powerhouse in Zweden. Dit onafhankelijk instituut meet zorgstelsels op gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, patiƫntenrecht, behandelingsresultaten, medicijnen en preventie.

Ook op diverse andere belangrijke gebieden scoort Nederland erg hoog, stellen onderzoekers.