fbpx

NDP’er Sadi ontkent ambtenaren te hebben opgeroepen tot protest

GFC NIEUWS- In tegenstelling tot een spraakbericht zegt NDP-parlementariër Ann Sadi dat zij niemand heeft opgeroepen om te gaan protesteren.

Adi zegt dat haar uitspraak verkeerd is begrepen en vraagt om protestacties achterwege te laten en de regering de ruimte te geven om haar beleid uit te voeren. Ook vanwege Covid-19 is het niet raadzaam in grote groepen de straat op te gaan.

Het lot van de personen die nog geen vaste aanstelling hebben binnen het overheidsapparaat ligt in handen van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. De minister heeft reeds eerder gezegd dat er een inventarisatie gemaakt zal worden van alle ministeries om na te gaan hoe dit probleem op te lossen.

Sadi begrijpt dat er een overschot is aan ambtenaren, maar zegt dat mensen brodeloos maken ook geen oplossing is, omdat dezelfde mensen weer op de stoep van de overheid zullen staan voor sociale steun.

BEKIJK OOK
Kick-off schooltassenproject regering te Galibi

Het probleem van personen die kort voor de verkiezingen in dienst zijn genomen en niet zijn betaald, schijnt in meerdere districten voor te komen.

In Coronie hebben personen gisteren en vandaag de weg nabij Totness gebarricadeerd vanwege dzelfde reden. Ook in Nickerie hebben ambtenaren die brieven hebben gekregen om voorlopig thuis te blijven hun weg gezocht naar de NDP’ers, DNA-lid Ebu Jones en niet-gekozen DNA-kandidaat Hanisha Jairam.
De personen zijn langer dan 6 maanden niet uitbetaald.