NDP Young Women start met Stanvaste Djari landbouwontwikkelingsproject te Weg naar Zee

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van de Internationale Dag van de Vrouw, zal het vrouwenplatform binnen de NDP: NDP Young Women, vandaag een landbouwontwikkelingsproject lanceren.

Dit project wordt uitgevoerd vanuit één van de werkarmen van bovengenoemd platform: Stanvaste Women Institute.

In 2020 werd dit trainings- en empowerment instituut opgericht, voor de versterking en het trainen van vrouwen binnen de partij.

NDP Young women die vanaf 2014 actief is als platform voor vrouwen, streeft bij de uitvoering van projecten en programma’s naar de versterking van de vrouwen binnen de partij structuren.

Wereldwijd wordt vandaag de Internationale Dag van de Vrouw gevierd met als thema: Vrouwen in leiderschap een gelijkwaardige toekomst bereiken in een Covid-19-wereld.

Het thema viert de enorme inspanningen van vrouwen en meisjes over de gehele wereld om een meer gelijkwaardige toekomst en herstel van de Covid-19-pandemie vorm te geven.

Vrouwen staan aan de frontlinie van de Covid-19-crisis, als gezondheidswerkers, zorgverleners, ouder, innovators, gemeenschapsorganisatoren en als enkele van de meest voorbeeldige en effectieve nationale leiders in de strijd tegen de pandemie.

De crisis heeft zowel de centrale rol van hun bijdragen als de onevenredige lasten van vrouwen aan het licht gebracht.

Ook in ons land is duidelijk zichtbaar de prominente rol die vrouwen dagelijks vervullen bij de wederopstart van verschillende sectoren in deze post-cOVID periode zoals onderwijs en gezondheid.

De afgelopen jaren heeft NDP Young Women, zich voornamelijk gericht op trainingen van jonge vrouwen en sport activiteiten.

Vanwege de Covid-pandemie die al ruim een jaar in ons land actief is heeft NDP Young Women besloten om vrouwen niet alleen te versterken op het gebied van politiek en bestuur, maar meer nog ondernemerschap en economische onafhankelijkheid te stimuleren.

Stanvaste Djari moet uitgroeien tot een landelijk project waarbij zowel vrouwen als mannen binnen stad en district de nodige vaardigheden en tools worden aangereikt om hun eigen groenten op milieuverantwoorde en veilige wijze te planten. Daarnaast moet dit project ook resulteren in grotere initiatieven op ressort niveau.

Deze maand van de vrouw zal vanuit het trainings- en empowerment instituut ook een aanvang worden gemaakt met de verzorging van trainingen en seminars.

Tot slot wenst NDP Young Women alle Sranan uma’s een prettige dag van de vrouw toe.

Overige berichten