fbpx

NDP- sympathisanten zeggen dat er is gefraudeerd bij verkiezingen in Suriname

GFC NIEUWS- Verscheidene NDP- sympathisanten hebben de indruk dat er bij de eerder dit jaar gehouden DNA- verkiezingen in Suriname, is gefraudeerd met computersoftware.

Een NDP’er zegt zaterdag aan GFC Nieuws dat hij het beslist niet uitsluit dat er is gerommeld. “Als het in grote landen als Amerika en Venezuela mogelijk is om op grote schaal met software te sjoemelen bij de verkiezingen, kan het ook hier in Suriname”, is zijn stellige mening.

Ook op sociale media zijn er personen die serieus meegaan met deze stelling en zeggen dat wat de Amerikaanse president Donald Trump is overkomen, ook met Desi Bouterse is gebeurd.

Zo schrijft een medestander van de de NDP het volgende op de Facebookpagina van GFC Nieuws: Dit zelfde is Bouterse bij de onlangs gehouden verkiezing overkomen. Op grote schaal is met computersoftware gerommeld. De VHP kan onmogelijk op eigen kracht een rasse sprong maken van 8 zetels naar 20 zetels.

BEKIJK OOK
Lijk man die voor CBB dood neerviel nog niet opgehaald door familie

Opvallend detail is dat de software die in sommige staten van Amerika, waar Trump verloren heeft, is gebruikt, ook werd ingezet bij verkiezingen in Venezuela. De Amerikaanse president Donald Trump schreef zaterdag op Twitter dat de Amerikaanse verkiezing was gestolen door particulier Radicaal Links bedrijf Dominion / Smartmatic.

Smartmatic wordt in meerdere landen gebruikt bij verkiezingen en is volgens experts fraudegevoelig. Om die reden weigerden sommige staten met het systeem te werken.

Bij de verkiezing van Venezuela werd met de software gesjoemeld om zo onterecht een kandidaat als winnaar uit de bus te laten komen. Smartmatic liet na het bekend worden van de verkiezingsfraude in Venezuela in een officiële verklaring echter weten dat het gesjoemel voor een groot deel te wijten was aan te weinig verkiezingswaarnemers. Hierdoor was er volgens het bedrijf te weinig controle op de software en computermachines.