fbpx

NDP presenteert mogelijk tegenkandidaat voorzitterschap DNA

GFC NIEUWS- De NDP van Desi Bouterse presenteert vandaag mogelijk ook een tegenkandidaat voor het voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA).
De kandidaat van de nieuwe samenwerkende kandidaat is ABOP-leider Ronnie Brunswijk. De kandidaat voor het ondervoorzitterschap is Dew Sharman van de VHP.
Mogelijk is de kandidaat van de NDP Melvin Bouva, die de afgelopen vijf jaren ondervoorzitter van het hoogste college van staat was namens de NDP was in DNA.
De eerder gekozen voorzitters waren Emile Wijntuin, Jagernath Lachmon, Marijke Djwalapersad, Ramdien Sardjoe, Paul Somohardjo en Jennifer Geerlings-Simons.
Wijlen Jagernath Lachmon en Jennifer Geerlings-Simons zijn -tot nu toe- de langstzittende voorzitters van het parlement in Suriname sinds de onafhankelijkheid. Simons nam afgelopen week formeel afscheid.
In het nieuwe parlement anno vandaag zullen veel nieuwe gezichten te zien zijn. Wat precies hun daadwerkelijke expertise is om in het hoogste college van Staat hun stempel te drukken, is nog niet van alle nieuwe nieuwelingen bekend.
Ashwin Adhin, de huidige vicepresident (vp) en gekozen parlementslid, zal nog niet worden toegelaten tot het parlement alvorens hij zijn taken als vicepresident heeft overgedragen aan de nieuwe vp. Suriname kent géén wetgeving over een demissionair kabinet.
De gelegenheidsvoorzitter voor de vergadering van vandaag is Soewarto Moestadja, oudste gekozen lid in jaren. Bouterse en Simons hebben zitting in het parlement niet aanvaard.

BEKIJK OOK
President Santokhi de nieuwe Caricom-voorzitter