fbpx
NDP presenteert mogelijk tegenkandidaat voorzitterschap DNA

GFC NIEUWS- De NDP van Desi Bouterse presenteert vandaag mogelijk ook een tegenkandidaat voor het voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA).

De kandidaat van de nieuwe samenwerkende kandidaat is ABOP-leider Ronnie Brunswijk. De kandidaat voor het ondervoorzitterschap is Dew Sharman van de VHP.

Mogelijk is de kandidaat van de NDP Melvin Bouva, die de afgelopen vijf jaren ondervoorzitter van het hoogste college van staat was namens de NDP was in DNA.

De eerder gekozen voorzitters waren Emile Wijntuin, Jagernath Lachmon, Marijke Djwalapersad, Ramdien Sardjoe, Paul Somohardjo en Jennifer Geerlings-Simons.

Wijlen Jagernath Lachmon en Jennifer Geerlings-Simons zijn -tot nu toe- de langstzittende voorzitters van het parlement in Suriname sinds de onafhankelijkheid. Simons nam afgelopen week formeel afscheid.

In het nieuwe parlement anno vandaag zullen veel nieuwe gezichten te zien zijn. Wat precies hun daadwerkelijke expertise is om in het hoogste college van Staat hun stempel te drukken, is nog niet van alle nieuwe nieuwelingen bekend.

Ashwin Adhin, de huidige vicepresident (vp) en gekozen parlementslid, zal nog niet worden toegelaten tot het parlement alvorens hij zijn taken als vicepresident heeft overgedragen aan de nieuwe vp. Suriname kent géén wetgeving over een demissionair kabinet.

De gelegenheidsvoorzitter voor de vergadering van vandaag is Soewarto Moestadja, oudste gekozen lid in jaren. Bouterse en Simons hebben zitting in het parlement niet aanvaard.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…