NDP-parlementariër Parmessar huiverig over Covid-ontwikkeling en vreest het ergste

GFC NIEUWSREDACTIE- De ontwikkelingen rondom het Covid-gebeuren is alles behalve geruststellend.
Vanaf 9 december begon er een toename. Als de incubatieperiode in acht genomen wordt, begon de besmetting dus rondom het onafhankelijkheidsgebeuren. Er was gewaarschuwd voor grote bijeenkomsten, desondanks zijn er vele bijeenkomsten gehouden met honderden mensen! Het luchtruim was open, zegt NDP-parlementariër Rabin Parmessar.
De afgelopen dagen was de IR (besmette personen/aantal geteste personen) rond de 20 %, vandaag boven de 30 %. Gelukkig genezen er ook.
Rond Kerst en jaarwisseling zijn er weer vele bijeenkomsten gehouden, Atjoni was het druk, evenzo Albina, Moengo, en Lelydorp.
“Vooraanstaande personen hebben alweer niet het juiste voorbeeld gegeven. Ik ben huiverig wat het beeld over enkele dagen zal zijn. Ik vrees een toename helaas. Op social media circuleren vele beelden over drukke bijeenkomsten, ook bij notabelen, die eigenlijk het juiste voorbeeld moeten geven. DNA zou vergaderen. Gelukkig is er ingegrepen.”
Handhaving, eenduidige instructies en het juiste voorbeeld door leidinggevenden moeten serieuzer aangepakt worden, vindt het DNA-lid.
Het dagelijks overzicht moet uitgebreid worden met:
– Per district aantal besmette personen dagelijks;
– Graag een dagelijks overzicht hoeveel personen per district getest zijn en het resultaat;
– Sipaliwini is zeer uitgestrekt met vele leefgemeenschappen met eigen karakteristieken. Gedetailleerde info ontbreekt totaal.

Overige berichten